Olcay Baykal ilk kez konuştu: Baykal'ı hastaneye kim götürdü, sağlık durumu şimdi nasıl?

Olcay Baykal ilk kez konuştu: Baykal'ı hastaneye kim götürdü, sağlık durumu şimdi nasıl?

İbni Sina Hastanesi nöroloji yoğun bakımında tedavisi süren CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’dan yeni haberler geldi. İlk kez konuşan Olcay Baykal, yaşananları, eşinin sağlık durumunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretiyle ilgili bilgiler verdi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi nöroloji yoğun bakım servisinde tedavisi süren CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın eşi Olcay Baykal’dan iyi haber geldi. Olcay Baykal, eşinin sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi. Hastaneden yapılan açıklamada ise Baykal’ın henüz uyandırılmadığı ve solunum cihazına bağlı tutulduğu belirtilerek, tedavi sürecinin olumlu şekilde ilerlediği vurgulandı.

Koruma ambulans çağırdı

Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal, hem eşinin sağlık durumunu hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti ve yaptıklarıyla ilgili Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık’a konuştu. Işık’ın bugünkü köşesine taşıdığı yazıya göre, Deniz Baykal gece yarısı fenalaşınca koruma polisine haber verdi. Durumun ciddiyetini anlayan koruma polisi, ambulans çağırarak Baykal’ı hastaneye kaldırdı. Haberi alan Olcay Baykal ise ilk uçakla Antalya’dan Ankara’ya gitti.

Erdoğan başucunda dua etti

Deniz Baykal'ın tedavi altına alınmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastaneye giderek Baykal'ın başucunda dua etti.

Olcay Baykal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ziyaretiyle ilgili "Cumhurbaşkanı çok ilgilendi. Başbakan da öyle. İkisi de geldiler. Yakından takip ediyorlar. Her gün iki üç bakan geliyor hastaneye ziyarete, sağ olsunlar" dedi.

Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili de konuşan Olcay Baykal, "Doktorlar iyiye gittiğini söylüyorlar ama hâlâ risk varmış. O yüzden bekliyoruz" ifadelerini kullandı.