Ömer Halisdemir pankartını AKP indirdi, CHP astıracak

Ömer Halisdemir pankartını AKP indirdi, CHP astıracak

Sosyal medyada, İzmir’in Torbalı ilçesinde seçimi kazanan CHP’li Belediye Başkanı İsmail Uygur’un, şehit Ömer Halisdemir’in afişlerini söktürdüğü iddiaları gerçek çıkmadı.

Sosyal medyada, İzmir’in Torbalı ilçesinde seçimi kazanan CHP’li Belediye Başkanı İsmail Uygur’un, şehit Ömer Halisdemir’in afişlerini söktürdüğü iddiaları gerçek çıkmadı. Aksine afişleri söktüren ismin bir önceki belediye başkanı ve AKP’li belediye başkan adayı Adnan Yaşar Görmez olduğu anlaşıldı. Uygur Ömer Halisdemir pankartını mazbatayı alır almaz astıracağını açıkladı. 

Hem sosyal medya hem de yandaş medyada CHP’li Uygur hakkında ortaya atılan bir video dolaşıma sokuldu. Videoda belediye işçilerinin şehrin meydanındaki 15 Temmuz kahramanı şehit Ömer Halisdemir afişlerini söktüğü görülüyor. Videonun seçim öncesinde çekildiği ve sonrasında paylaşıldığı ortaya çıktı.

DAHA MAZBATAYI BİLE ALMADIK

Afişleri söktürdüğü iddialarını Odatv’ye açıklayan İsmail Uygur, “Orada 3 yönlü billboardlar bulunuyor. Seçim öncesinde hem rakibim hem de bir önceki belediye başkanı Adnan Bey, kendi afişlerini astırdı” ifadelerini kullandı. “Daha mazbatayı bile almadık” diyen Uygur, hem sosyal medyadaki hem de iktidara yakın medyadaki haber ve paylaşımlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Gazeteci İsmail Saymaz da twitter hesabından "Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’a ilçe meydanındaki Ömer Halisdemir’in afişini indirip indirmediğini sordum. Uygur; afişin bulunduğu reklam panosunun seçimde AKP tarafından kullanıldığını ve Halisdemir afişinin ilan asmak üzere AKP’lilerce indirildiğini söyledi" açıklamasını yaptı.

MAZBATASINI ALIR ALMAZ ASACAK

Gazeteci Nedim Şener de twitter hesabından yaptı. Şener Ömer Halisdemir pankartının seçim öncesi AKP tarafından kaldırıldığını ve AKP adayının afişinin asıldığını belirtti. Şener, "Şehidimiz Ömer Halisdemir’in resmi kaldırılıp seçim sürecinde mevcut Başkan Adnan Görmez’in tanıtımı için kullanılmış(1.Foto) 31 Mart sonrası da İsmail Uygur aynı yeri teşekkür için kullanmış.(2.Foto) Unutmayın, 15 Temmuz hakkın ve haklının zaferidir. Torbalı Belediye Başkanı seçilen İsmail Uygur, mazbatasını alır almaz Şehit Ömer Halisdemir’in resminin aynı yere asılacağını söyledi." tweetini paylaştı.