Önce Erdoğan'ı devirdi, sonra da Topbaş'ı götürdü

Önce Erdoğan'ı devirdi, sonra da Topbaş'ı götürdü

1989 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı devirdi, 2019 Yerel Seçimlerine bir buçuk yıl kala da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı götürdü. İBB CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çocukluğundan tanıyan, Erdoğan'a karşı seçim kazanan isim...

CHP'nin her kademesinde görev aldı. Hep önce partim dedi. Hep çalıştı. Yolsuzluk yapan AKP'li belediyelerin baş belası oldu. En son İstanbul'daki 800 milyonluk peşkeşi raporlaştırdı. CHP'lilerin 'Kasımpaşalı abisi' İBB CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever...

Ertuğrul Gülsever lise sondan itibaren Kasımpaşa'da CHP Gençlik Kolları'nda siyasete atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1989 seçimlerinde Beyoğlu Belediye Başkanlığı'nı kaybettiği dönemde SHP İlçe Başkanıydı. SHP'nin kazanmasında, Erdoğan'ın kaybetmesinde emeği büyüktü. Hep 'gizli kahraman'dı.

İZLEDİĞİ TAKTİKLE TOPBAŞ'I DA GÖTÜRDÜ

CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifa edeceğini, Bakırköy'deki Botanik Park'ta 'of the record' kalmak şartıyla detaylıca anlatmıştı. Çok öncesinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifa edeceğini biliyorduk. 'Neden of the record kalmasını istiyorsunuz?' diye sorduğumuzda 'Onlar şimdi aile içinde kavga ediyorlar, dışardan karışılırsa kavgaları, büyümeden çabuk biter, bir sonuç da çıkmaz. Ama biz karışmazsak bu kavga büyüyecek, Kadir Topbaş istifa edecek, evi terk edecek, AKP de 2019 Yerel Seçimleri'nde İstanbul'u kaybadecek' diye açıkladı. Gülsever ve ekibinin Kadir Topbaş'ın istifasında da büyük emeği var.

TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI YEDİRMEME MÜCADELESİ

Ertuğrul Gülsever kamu mallarının İstanbul'da nasıl peşkeş çekildiği ile ilgili 8 klosörden oluşan dosyayı önce Adalet Kurultayı'ndan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile paylaştı, daha sonra da kamuoyuna sundu. 800 milyonluk peşkeş dosyası için aylarca çalıştı, yine çalışmaya devam ediyor. Yine yolsuzluk ve peşkeşlerle ilgili üzerinde çalıştığı 3-4 dosya daha var. Bunları da en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacak. İstanbul'un nasıl talan edildiğini, kimlerin kupon arazilerin peşine düştüğünü gözler önüne serecek.