Onur konuğu olacaktı: İptal edildi

Onur konuğu olacaktı: İptal edildi

İlahiyatçı yazar R. İhsan Eliaçık, Kayseri Kitap Fuarı’nda saldırıya uğramasının ardından, 'onur konuğu' olarak Trakya Kitap Fuarı'na davet edildiğini açıklamıştı. Bu haberden sonra, Trakya Fuar Merkezi Yönetimi bu açıklamayı yalanladı. Eliaçık, sosyal medya hesabından yaşananlara tepki göstererek "Trakya Kitap Fuarı'na 'Onur Konuğu' olarak çağırmışlardı. Üç üniversite desteğini, Kalkınma Ajansı da parayı kesmiş. Trafik de yolu kapatsın!'' dedi.

Kayseri Kitap Fuarı’nda saldırıya uğrayan İlahiyatçı İhsan Eliaçık, Trakya Kitap ve Eğitim Fuarı'nda düşünce, ifade ve inanç özgürlüğü kapsamında “Onur Konuğu” ilan edildi.

TRAKYA FUAR MERKEZİ YÖNETİMİ YALANLADI

Trakya Kitap Fuarı'nın kapılarını açmasına saatler kala, Trakya Fuar Merkezi Yönetimi ise bu açıklamayı yalanlayarak sosyal medyadan ”Sosyal medya ve bazı televizyon kanallarında yayımlanan İhsan Eliaçık’ın Trakya Kitap ve Eğitim Fuarı’nın onur konuğu olduğuna dair iddialar tamamen asılsızdır” bu ifadeleri kullandı.

“TRAFİK DE YOLU KAPATSIN”

İhsan Eliaçık, gelişmeleri, “Trakya Kitap Fuarı’na ‘Onur Konuğu' olarak çağırmışlardı. Üç üniversite desteğini, Kalkınma Ajansı da parayı kesmiş. Trafik de yolu kapatsın!” mesajıyla duyurdu.

TEKİN YAYINEVİ FUARDAN ÇEKİLME KARARI ALDI

Trakya Fuar Merkezi Yönetimi’nin açıklamasının ardından İhsan Eliaçık’ın yazarı olduğu Tekin Yayınevi fuardan çekilme kararı aldı.

Tekin Yayınevi, ”Bu fuarda yazarımızın onur konuğu ilan edilmesinden dolayı bulunacaktık. Düşünce ve ifade özgürlüğüne uygulanan baskı, sansür kabul edilemez” ifadeleriyle tepki gösterdikten sonra fuarda olmayacaklarını duyurdu.