Orhan Aydın, Solcu Liseliler'in 23 Nisan pikniğine katıldı

Orhan Aydın, Solcu Liseliler'in 23 Nisan pikniğine katıldı

Solcu Liseliler'in düzenlediği 23 Nisan pikniğine tiyatro sanatçıları Orhan Aydın ve Cansu Fırıncı da katıldı.

Solcu Liseliler'in 1 Mayıs kutlamalarına çağrı yapmak amacıyla Kartal Aydos Ormanları'nda düzenledikleri 23 Nisan pikniğine, tiyatro sanatçıları Orhan Aydın ve Cansu Fırıncı da katıldı. Piknikte, çeşitli oyunlar oynayan, türküler söyleyen liseliler 1 Mayıs Forumu gerçekleştirdi.

Forumda konuşan Orhan Aydın, “17 yıllık zaman diliminde ise bu ülkenin emekçilerin vergileriyle elde edilen fabrikalarını, yetmedi nehirlerini, yetmedi ormanlarını peşkeş çektiler. Yetmedi bu 17 yıllık iktidar boyunca ülkeyi 522 milyar dolar dış borca boğdular. Cumhuriyet tarihi böyle talancılığı, dinci gericiliği, sanat ve sanat düşmanlığını en yoğun haliyle yaşıyor bunun adı İslamcı faşizmdir. Önce bu haramilerden nasıl kurtuluruz mücadelesini vermek durumundayız, yan yana gelerek birlikte bu düzeni nasıl değiştirebiliriz mücadelesini vermek durumundayız" diyerek, liselilerin verdikleri aydınlanma mücadelesini selamladı.

Aydın'ın ardından söz alan oyuncu Cansu Fırıncı ise "Bizler neden bu ülkeden umudumuzu keselim bu topraklardan Tevfik Fikret çıkmış bu topraklar, Nâzım Hikmet’i, Aziz Nesin’i, Sabahattin Ali’yi çıkartmış, Behice Boran fışkırmış bu topraklardan. Biz bu insanların fışkırdığı topraklardan niye umudumuzu keselim. Bu topraklarda emek mücadelesinin, sınıf mücadelesinin, eşitlik ve özgürlük mücadelesinin tohumlarını asla ve asla kurutamadılar ve kurutamayacaklar. Bugün sizler buradaysanız, bu umut bugün yemyeşildir dipdiridir. Bu ülke bu karanlığı elbet üzerinden atacak. AKP iktidarının ilk dönemini hatırlayın Türkiye’yi tek elden yöneten zat iktidara geldiği gün attan düşmüştü, bir atın yaptığını bu halk elbet bir gün yapacak" diye konuştu.