Osman Pamukoğlu: 15 Temmuz amatörce bir komediydi

Osman Pamukoğlu: 15 Temmuz amatörce bir komediydi

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu "15 Temmuz amatörce bir komediydi. Asker-polisten çok sivil örgütlenen bu insanlar o gece ne yapmış?" dedi.

Yıllarca PKK ile mücadele eden emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Halk TV'de gazeteci Can Ataklı'nın hazırlayıp sunduğu 'Yazı İşleri' programına konuk oldu. Pamukoğlu katıldığı programda 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili açıklamalarada bulundu. Pamukoğlu yaptığı açıklamada 15 Temmuz Darbe girişimini 'amatörce bir komedi olarak' tanımladı.

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Halk TV'de gazeteci Can Ataklı'nın hazırlayıp sunduğu 'Yazı İşleri' programında 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili açıklamalarda bulunurak bazı kritik sorular sordu. Pamukoğlu "Konuşmalara bakıyorsun, hareketlere bakıyorsun bir gariplik var. Meclis'i neden bombalıyorsun, Ankara Özel Harekatı neden bombalıyorsun? İstanbul'da bir numaralı köprüye neden kamyonlar getirmişler, neden 2 tane tank koymuşlar? Bu ne anlama geliyor? Kaç tane köprü var, bir tarafını kapatmak ne demek? Yani bir apuk sapukluk var. Bir amatörlük de var. Amatör.. Amatörce yani hareketleri..." ifadelerini kullandı.

'İHTİLAL VE DARBE YAPILMAZ GELİR'

Pamukoğlu dünyaca ünlü düşünür ve yazar Monte'nin 'ihtilal ve darbe yapılmaz, gelir.' sözünü kulaklarına küpe etsinler diyerek şu ifadeleri kullandı:

 Darbeler ve ihtilaller bir daha Türkiye'de olmaz, dünyada olmaz, Afrika'da olmaz, Asya'da olmaz... Monte'nin bir sözünü söyleyeceğim kulaklarına küpe etsinler; 'ihtilal ve darbe yapılmaz, gelir.' Bir defa bunu yerleştirsinler. O bitti, bu bitti, böyle birşey yok... 'İhtilal ve darbe yapılmaz gelir' Bu ne demek; kötü koşullar hazırlar... Bu bir nevi elinde silah tutanların yada tutmayanları bir tepkisidir darbe. Darbe hey şeyden olmaz, ordudan filan da gelmeyebilir. Mesela Fethullah meselesinde ordudaki sayıdan çok, sivil örgütlenmelerde ve devlet kamu ve kuruluşlarında orduda, jandarmada, polisten daha fazla insan var. Mesela o gece ne yapmış bunlar?