Oy ve Ötesi'nden yerel seçim çağrısı

Oy ve Ötesi'nden yerel seçim çağrısı

Oy ve Ötesi, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim için gönüllü sandık gözlemcisi (müşahit) kayıtlarını bugün açtığını duyurdu.

Gönüllü olmak isteyenler oyveotesi.org adresinden kolaylıkla kaydolabilecek.

Oluşum, 2014 yılından beri 8 seçimde, yaklaşık 250 bin gönüllüsüyle faaliyet göstermişti.

Gönüllü sandık gözlemcisi (müşahit) olmak isteyen herkesin 25 Şubat Pazartesi akşamından itibaren oyveotesi.org sitesinden kolaylıkla kaydolabileceğini duyuran Oy ve Ötesi, seçim günü uygulamalarının mevzuata uygun şekilde gerçekleşmesi amacıyla seçimlere ilişkin bilgi birikimini ve tecrübelerini, vereceği eğitimlerle gönüllülerine ve tüm seçmenlere bir kez daha aktarmayı hedefliyor.

31 Mart'ta da ücretsiz mobil uygulaması aracılığıyla, seçimlerde ihtiyaç duyulabilecek tüm bilgi ve dokümanları seçmenlerin erişimine hazır bulunduracağını ifade eden Oy ve Ötesi, dileyen herkesin uygulama aracılığıyla sandık sonuç tutanağı fotoğraflarını Türkiye Tutanak Teyit (“T3”) sistemine gönderebileceğini belirti. Oy ve Ötesi ayrıca, elde edilen tutanaklardaki sayısal veriler ile açıklanan sonuçların, bu seçimde de, T3 sistemi aracılığıyla karşılaştırılıp kontrol edileceğini de duyurdu.