Oya Berberoğlu Halk TV canlı yayınında konuştu

Oya Berberoğlu Halk TV canlı yayınında konuştu

CHP'nin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu Halk TV canlı yayına bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Oya Berberoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi, ziyareti çok insani bir durumdu. Zaten çok nazik biri.

Yargıtay 16. Daire reddetti, 17. Daire'ye başvurduk. Bayram'dan önce kararlarını her haldee açıklarlar. Hak,hukuk mücadelesi yapmaya devam ediyorum. Anayasa ayaklar altına alınmasın. Anayasa Mahkemesi'ne 14 ay önce yaptığımız başvurunun dokunulmazlıkla ilgisi yok. Böyle bir yanlış anlaşılma olmasın.

Ben önümüzdeki hafta Ankara'ya gideceğim bazı görüşmerim olacak. CHP ile alakası yok. Eylem kararı benim kişisel kararım. CHP kocaman bir kurum. Anayasa mahkemesi, Yargıtay, Meclis önünde panartımı açar, açıklamı yaparım. Kılıçdaroğlu'na da bunu söyledim. Kılıçdaroğlu da bu kaararımın çok doğru olduğunu her zaman yanımızda olduğunu söyledi. Ben eşimin, çoluğumun çocuğumun hakkını savunmaya çalışıyorum. 

Ben gerçekten umutluyum. Ben Yargıtay'dan çok umutluyum, Anayasa gerçekten çok açık. Ben bunu sürdürebileceklerini sanmıyorum. Bayram öncesi, 3. bayramı da hapiste yaşamayacak bu adam. Ben yargılanmaktan korkmuyorum yeter ki bağımsız yargı olsun. Bu hatayı Yargıtay 17. Daire düzeltecek. Binde bir ihtimal olmadı, tek yol kalıyor Anayasa Mahkemesi'ne başvuraağız. Bu da olmadı diyelim, AİHM yolu kalıyor, ama ben oraya gitmek istemiyorum. Burada bu işin çözülmesini istiyorum.

Bu bayram öncesi bir müjde bekliyorum. Enis Özgürlüğüne kavuşacak. Enis'in yaşadıkları çok büyük haksızlık. Bir yıl boyunca yayınlanmış bayat bir haber. İnşallah AİHM'e mecbur kalmam, inşallah burada çözeriz.