ÖZEL| Atatürk büstünü imam hatip lisesinin damına yerleştirdiler

ÖZEL| Atatürk büstünü imam hatip lisesinin damına yerleştirdiler

Antalya'da imam-hatip lisesinin damına atılan Atatürk büstü, yurttaşların tepkisine yol açtı.

Aliseydi Karagöz | Antalya

Antalya Kızılarık Mahallesi'nde bulunan, Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin damına konulan Atatürk büstü yurttaşların tepkisiyle karşılaştı. CHP Antalya İl Örgütü, Antalya Valisi başta olmak üzere tüm yetkilileri göreve çağırdı.

CHP Antalya Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin YURT'a yaptığı açıklamada, "Atatürk büstüne yapılan bu saygısızlığı kabul etmemiz asla mümkün değildir. Yapanların en kısa sürede bulunup cezalandırılmasını diliyor ve bu konunun sonuna kadar takipcisi olacağız” dedi.

Şahin'in açıklaması şöyle:

"Fotoğrafta gördüğünüz gibi, Kızılarık Mahallemizdeki Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesinde Atatürk büstü okulun bahçesinde ki metruk bir binanın damına konulmuştur. Ülkemizde kimi odaklar, bir yandan Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet’in tüm nimetlerinden yararlanırken bir yandan da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ e hakaret etme alçaklığını gösterebilmektedirler. Bir eğitim kurumunda yaşanan bu rezaletin sorumlularının bulunarak gereğinin yapılması için Milli Eğitim İlçe ve İl Müdürünü, Sayın Kaymakam ve Sayın Vali Münir karaloglu nu göreve davet ediyorum. Atatürk büstüne yapılan bu saygısızlığı kabul etmemiz asla mümkün değildir. Atatürk büstünün okulun damında ne işi var. Sorumluların en kısa sürede bulunup cezalandırılmasını diliyor ve ayrıca bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.”