ÖZEL | IŞİD cenazesinden yeni görüntüler: Silahlı cihatçılar gövde gösterisinde!

ÖZEL | IŞİD cenazesinden yeni görüntüler: Silahlı cihatçılar gövde gösterisinde!

Cihatçı terör örgütü IŞİD'in, Reyhanlı'da "Alevilerin kökünü kazıyacağız" diyen Abdulbasit El Sarut için düzenlediği cenaze törenine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Tolga Kaan Ateşli

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) ismiyle faaliyet yürüten cihatçı terör örgütünün, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde "Alevilerin kökünü kazıyacağız" diyen Abdulbasit El Sarut'a cenaze töreni düzenlemesi tepkilere yol açmıştı. O cenazenin yeni görüntüleri ortaya çıktı. 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın ulaştığı görüntülerde, IŞİD üye ve sempatizanlarının Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı bir camide, sloganlar eşliğinde ve ellerinde silahlarla; IŞİD ve El-Nusra'ya birlik çağrılarında bulunan terörist El Sarut'un cenazesini kaldırdığı görülüyor. 

Güvenlik güçleri tarafından hiçbir engellemede bulunulmayan provokatif cenaze töreni için Başarır şunları söyledi: 

Görüntülere orada yaşayan bir yurttaşımız aracılığıyla ulaştım. Kendisi bu içler acısı görüntüleri bizzat bana yolladı. Oranın Reyhanlı olduğu ve bir cami olduğu gerçek. Ben kimsenin oradan cenaze kaldırmasına bir şey söylemiyorum. Ama silahlarla oraya gelip, camiye girilip, silahlarla cenaze çıkarılıyorsa, işte asıl beka sorunu budur. Ben bu görüntüleri gördükten sonra gerçekten dehşete kapıldım. Bu tablo Türkiye'nin gerçekliğiyse şayet biz ülke olarak açıklanamaz bir vaziyetteyiz demektir. 

Ali Mahir Başarır sosyal medya hesabı üzerinden ise görüntülere dair şu ifadeleri paylaştı: 

2012’de “Alevilerin kökünü kazıyacağız” diyen, Abdülbasit El-Sarut adlı eski IŞİD’liye, Reyhanlı’da diyanete bağlı camide, ellerinde silahlarla cenaze töreni düzenlenirken; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul’da seçim çalışması yapıyor! İşte asıl beka sorunu bu!

İşte IŞİD üye ve sempatizanlarının, silahlar ve sloganlar eşliğinde Diyanet'e bağlı camide düzenledikleri törenin görüntüleri:

NE OLMUŞTU?
Abdulbasit El Sarut daha önce El Nusra ve IŞİD gibi örgütlerin de bünyesinde faaliyet yürütmüş, ardından Ceyşul İzze'ye katılmıştı. Eski IŞİD üyesi olan cihatçı Ceyşul İzze özgütünün 'komutanı' olarak tanınan Sarut, Suriye'nin Hama kentinin kuzeyinde Suriye ordusuna saldırırken öldürüldü. 

Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, cenaze töreni ile ilgili kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Suriyeli muhaliflerin komutanlarından birinin cenazesinin, konvoy şeklinde Suriye Bayraklarıyla ve sloganlarla izinsiz gösteriye dönüştürülmesi kabul edilemez ve sorumsuzca bir davranıştır. Bu tür provokasyonlara açık eylemlere müsaade edilmeyeceğinin bilinmesini rica ederim. Sükûnetini ve vakarını koruyan Reyhanlı halkına da ayrıca teşekkür ederim” ifadelerini kullanmıştı.

İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği Başkan'ı Abdurrazzak İldiz yapılan cenaze törenini savunarak, İzze'nin Türkiye ordusu ile birlikte hareket ettiğini söylemişti.