ÖZEL | 'Uyuşturucu operasyonundan kalan ikramiyeyi FETÖ'ye aktardılar'

ÖZEL | 'Uyuşturucu operasyonundan kalan ikramiyeyi FETÖ'ye aktardılar'

Antalya’da görülen bir davada müşteki sıfatıyla ifade veren emekli polis memuru Mehmet Kocadağ, eski Antalya emniyet müdürlerinden Mustafa Sağlam ve Ali Yılmaz hakkında FETÖ’cü suçlamalarında bulundu. Kocadağ, polislere dağıtılan uyuşturucu ikramiyelerinin himmet parası olarak geri toplandığını ileri sürdü.

Aliseydi Karagöz / Antalya 
 

Antalya 9’ncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bir davada müşteki olarak ifade vermek istediğini söyleyen emekli polis memurlarından Mehmet Kocadağ, 2005-2017 yılları arasında Antalya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde KOM Şube Müdürlüğü’nde çalıştığını söyledi. “2009 yılına kadar herhangi bir olumsuzluk yoktu” diyen Kocadağ ifadesinde şu iddialarda bulundu:

2009 yılına kadar yasaI mevzuat çerçevesinde görev yaptık. Aynı yıl yaz aylarında Ali Yılmaz isimli emniyet müdürü Antalya’ya atandıktan sonra Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde FETÖ’cü yapılanma başladı. Bu kişi ilk olarak sanıklardan Mehmet Erdil’i KOM Şube Müdürlüğü’nden sorumlu emniyet müdür yardımcısı yaptı. Mehmet Erdil de KOM Şube’deki FETÖ’cü yapılanmanın alt kadrolarını oluşturdu. İlk yapılan işlerden birisi benim gibi FETÖ’cü olmayan polis memurlarını uzaklaştırmaktı.

UYUŞTURUCU OPERASYONU VE HİMMET PARALARI

Mehmet Kocadağ, yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu miktarına göre dağıtılan ikramiyelerden FETÖ’cü yapılanmaya ‘Himmet’ adı altında para toplandığını da ileri sürdü. Kocadağ verdiği ifadedeki iddialar şöyle:

KOM Şube Müdürlüğü’nde usulsüz işlemlerle özellikle narkotik bünyesinde taltif ikramiyeleri alınmaya başlandı ve bu ikramiyelerden bekar olanlardan yüzde 20, evlilerden ise yüzde 10 himmet parası kesilerek KOM Şube Müdürlüğü’nde idari büro görevlisi olan ve halen Doğubeyazıt’ta FETÖ üyeliğinden tutuklu olduğunu öğrendiğim Aydın Coruk aracılığı ile örgüte aktarıldı. Planlı ve kapsamlı operasyonlarda Cihan Haber Ajansı ve Zaman gazetesi haricinde diğer basın yayın kuruluşlarına haber verilmezdi. Bu şekilde her iki örgüte bağlı kurumun reytigleri arttırılırdı.

HAYALİ İHBARCI PARALARI DA FETÖ’YE GİTTİ

FETÖ’cü olmayan polislerin sicilleri bozulmak kaydıyla il dışına tayin edildiğini ileri süren Kocadağ, firari FETÖ sanığı Mustafa Sağlam’ın Antalya Emniyet Müdürlüğü görevine atandıktan sonra ise Zeytinköy'deki alevi vatandaşlara yönelik muharrem iftarı yapıldığını belirterek, bu iftarın yapılma amacını şöyle anlattı:

O dönem Zeytinköy semtinde kamulaştırma faaliyetleri olduğundan, amaç bu vatandaşların evlerini ve arazilerinin FETÖ’cü şirketlere verilmesini sağlamaktı. Mustafa Sağlam'ın Diyarbakır Emniyet Müdürü olduğu dönemde uyuşturucu operasyonları için hayali bir ihbarcı eleman üretip ikramiyenin yüzde 50'sini sanki bu elemana veriliyormuş gibi alınarak örgüte aktarıldığını duydum. Hatta bu durum müfettiş raporuyla da tespit edilmiştir. Geri kalan para da biraz önce anlattığım gibi FETÖ’cü polisler arasında pay edilip himmet olarak örgüte aktarılıyordu.