Özgür Özel: Elleri kirli olan biri varsa o da AKP'nin yöneticileridir

Özgür Özel: Elleri kirli olan biri varsa o da AKP'nin yöneticileridir

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na, "Elinde çamurla gezen Kılıçdaroğlu artık çamur adam moduna girmiştir" diyerek sert sözlerle yüklenen AKP'li Elitaş'a cevap, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'den geldi. YURT'a konuşan Özel, "Elleri kirli olan biri varsa o da AKP'nin yöneticileridir. Ve ellerinde sadece kir yok, kan da var aynı zamanda" dedi.

Ardıl BATMAZ / YURT

Tapu ve Kodastro 11. Bölge Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası Temel Atma Töreninde konuşan AKP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenerek, "O gösterdiği kağıt parçası Albaraka Türk ile Halk Bankası arasındaki döviz transferi. Elinde çamurla gezen Kılıçdaroğlu artık çamur adam moduna girmiştir" demişti. 

Elitaş'ın bu sözlerine cevap CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'den geldi.

"ELLERİNDE KAN DA VAR"

"Elleri kirli olan biri varsa o da AKP'nin yöneticileridir" diyen Özel, "Şimdi bu Elitaş, zaten herkese her türlü hakareti kendine hak gören birisi olarak, yok işte elleri kirli mirli demiş. Yok çamurdan demiş. Elleri kirli olan biri varsa o da AKP'ni yöneticileridir. Ve ellerinde sadece kir yok, kan da var aynı zamanda" dedi.

"15 TEMMUZ'UN KANI SADECE FETÖ'CÜLERDE DEĞİL..."

15 Temmuz Darbe Girişimi üzerinden Elitaş'a ve AKP'ye yüklenen Özel, "'Ne istediyseniz verdik' diyerek büyüttükleri, belli bir noktaya getirdikleri, devletin en kritik yerlerine yerleştirdikleri, altlarına F-16'lar, Tank'lar verdikleri FETÖ'cüler; Bu ülkenin insanlarının üzerinden tanklarla geçtiler. İçerisinde bulunduğumuz meclise ateş açtılar. 15 Temmuz'un kanı sadece FETÖ'cülerde değil, onlara ne istedilerse veren AKP yöneticilerindedir" ifadelerini kullandı.

"ZARRAB'IN BÜTÜN PİSLİĞİ DE BUNLARIN ELİNDEDİR"

Özel, Reza Zarrab meselesine değinerek, "Ayrıca 17/25 Aralık ve şimdi de Zarrab'ın Amerika'da ortaya bütün yolsuzluğunun pisliği de yine bunların ellerindedir" diyen Özel, "Bunlar nereden cesaret alarak şimdi başkalarına bunu söylemektedirler?" diye sordu.

"ELLERİNİ FETÖ SABUNUYLA YIKIYORLAR"

AKP hükümetinin vatandaşı, milleti kandıramayağının altını çizen Özel, "Ellerini FETÖ sabunuyla yıkıyorlar. Eskiden Arap sabunu vardı, şimdi FETÖ sabunu var. Diyorlarki onu FETÖ yaptı bunu FETÖ yaptı. Kendilerini aklıyorlar, tertemiz oluyorlar. Ama vatandaşı, milleti böyle kandıramazlar. Çünkü FETÖ'nün bu işlerin taşeronu olduğu bellidir. Ama her taşeronun bir de üst işvereni vardır. FETÖ bu işleri yaptı ama tek başına yapmadı. FETÖ bu işleri yaparken; iktidarda olan, FETÖ'yü koruyan, kollayan, görevlendiren bunlardı. Şimdi FETÖ sabunuyla ellerini temizleyip, "benim elim temiz, başkasınınki pis" demesin. Bütün FETÖ'nün kiri de kanı da bunların ellerindedir" şeklinde konuştu.