Yıldırım: Kudüs sahipsiz değildir!

Yıldırım: Kudüs sahipsiz değildir!

Başbakan Binali Yıldırım AKP Bartın 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada Trump'ın Kudüs kararına ilişkin, ''Kudüs sahipsiz değildir, ben yaptım oldu demekle olmaz. Yanlış hesap Kudüs'ten döner dedik'' açıklamalarında buludu

Başbakan konuşmasına partililere teşekkür ederek başladı. Başbakan Yıldırım dün gece Meclis'te kabul edilen 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile ilgili "Bütçede ne var? Büyüme vari kalkınma var, refahın artması vari iş var, aş var, aydınlık Türkiye'nin açılan kapılar var" dedi.

Milletimizin duası desteğiyle hiçbir kimse bugüne kadar milletin iktidarı AK Parti'nin bileğini bükemedi. Ülkemize darbe vurmak isteyenler bir kez daha hüsrana uğradılar.

"KUDÜS SAHİPSİZ DEĞİL"

Trump'ın skandal Kudüs kararına değinen Başbakan Yıldırım, "Kudüs sahipsiz değildir, ben yaptım oldu demekle olmaz. Yanlış hesap Kudüs'ten döner dedik. açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanımızın davetiyle bütün devlet başkanları, bakanları İstanbul'da bir araya geldi ve tek taraflı bu kararı tanımıyoruz 'Kudüs Filistin'in başkentidir' diye yeni bir karar aldı.

"TÜRKİYE GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDA"

ABD Başkanı Trump'ın aldığı kararı tekzip eden tanımayan karar tasarısını BM Genel Kurulu'na getirdi. Siz ne kadar büyük olursanız olun, dünyada her ülke, bayrağı olan toprağı olan, egemenliği olan her ülke kendi kararını kendi verir, kemdi, kaderini kendi belirler. Türkiye güçlü olmak zorunda. Sadece kendisi için değiş, bölge için güçlü olmak zorunda.

Geçmişte bölge hakkında dizayn yapanlar, karar verenler bugün yine aynısını yapmaya çalışıyorlar. Ama artık Türkiye var. Bu bölgede bize rağmen burada yaşayan ülkelere rağmen hiç kimse binlerce kilometre uzaktan gelip plan yapamazsınız diyor. Türkiye barışın, huzurun ve bölgedeki istikrarın güvencesidir.

BARTINLILARA MÜJDEYİ VERDİ

Başbakan Binali Yıldırım, 1994 yılında il olduğunu son 15 yılda 5 buçuk milyar TL'lik yatırım gerçekleştiğini söyledi. Yıldırım, 2008 yılında Bartın'a üniversite kurulduğun, 12 sağlık tesisinin hizmete alındığını şimdi ise 400 yataklı yeni bir hastaneninde Bartın'ın girişine yapılacağını kısa süre içerisinde hizmete açılacağını söyledi. Bartın'a sağlıkta yapılan hizmetlerden söz eden Yıldırım, "2013 yılın 81 doktor hizmet verirken şimdi 700 doktor hizmet veriyor. Ambulans sayısı ise dört taneden 26 taneye çıkarıldı" dedi.

BAŞBAKAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA: SEN NE ANLARSIN BU İŞLERDEN!

CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kocaeli'ndeki kamyoncularla ilgili sözlerine sert tepki gösteren Başbakan Yıldırım "Ey Kılıçdaroğlu! Sen o yollarda yaya yürürken o kamyoncularla biz beraberdik. Sen bölücülerle FETÖ'cülerle kol kola gidiyordun. Sen ne anlarsın bu işlerden..." dedi.

.