Patronlara yine 'teşvik'

Patronlara yine 'teşvik'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, patronlara yeni teşvikler vermek için çalışmalar yaptıklarını açıkladı.

SGK İl Müdürleri Eğitim ve İstişare Toplantısında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, patronlara yeni teşvikler vermek izin çalışmalar yaptıklarını açıkladı.


Bakanlık tarafından Sarıeroğlu’nun da katıldığı,  Kızılcahamam’da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürleri Eğitim ve İstişare Toplantısıyla ilgili açıklama yapıldı. Bakanın konuşmalarının aktarıldığı açıklamada, patronlar için yeri teşvikler getirileceği belirtildi.

Buradaki konuşmasında Sarıeroğlu, Türkiye’de dünyaya örnek bir sosyal güvenlik sisteminin  işletildiğini öne sürdü. İstihdamın temel öncelikleri olduğunu dile getiren Sarıeroğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde istihdam seferberliğine başladık. Bu kapsamda daha güçlü hedefler ortaya koyacağız. Yeni teşvik uygulamalarını devreye sokacağız. Bununla ilgili bilgilendirmelerin daha titizlikle,  hassasiyetle yapılması yaptığımız çalışmalardan daha etkin sonuçlar almamamıza büyük katkı sağlayacak” dedi.


‘TEŞVİK İÇİN SÜREKLİ ÇALIŞIYORUZ’ 

Sürekli  teşvik, destek, prim, indirim uygulamaları yaptıklarını dile getiren Sarıeroğlu, “Teşvik uygulamalarımızı nasıl basitleştirebiliriz, bunu çalışacağız. İş gücüne katılım oranlarımız ciddi oranda yükselme eğiliminde. İstihdam oranlarını daha fazla artırmamız gerekiyor ki işsizlikte düşüşe gidelim. Teşvik uygulamalarımızın daha etkin bir şekilde devreye girmesi gerekiyor. Bunun  için il müdürlüklerimizin bilgilendirme faaliyetlerini artırmasını istiyoruz” diye konuştu.