Perinçek: Afrin operasyonu ABD'nin Suriye'deki pozisyonunu zayıflatacak

Perinçek: Afrin operasyonu ABD'nin Suriye'deki pozisyonunu zayıflatacak

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, TSK'nın Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın ABD'nin Suriye'deki pozisyonunu zayıflatırken, Moskova ile Şam'ın çıkarına olduğunu ifade etti.

Perinçek, "Türkiye sınırlarını koruyacaktır, bu konuda görüldüğü gibi ne şantaj ne de blöf yapılıyor. Afrin'de operasyon başlatan Türkiye kendi sınırlarını koruyor. Suriye kendi toprak bütünlüğünü koruyacak. Bu arada komşu ülkelerin toprak bütünlüğü de korunacak, zira Suriye'nin dağılması komşu ülkelerin de dağılması anlamına geliyor. Operasyon Rusya için faydalı olacak, zira ABD'nin Suriye'de güçlenmesini önlemeye yönelik. Nitekim PKK ve PYD, ABD'nin piyonları" ifadelerini kullandı.
PKK ve PYD ile işbirliğinin bir fayda getirmeyeceği için Rusya'nın bu yönde hareket etmeyeceğini belirten Perinçek, şunları söyledi:

Sputnik'in haberine göre "PKK bağımsız bir Kürdistan kurmak istiyor. Onlarla yakınlaşırsanız, Türkiye, Suriye, İran ve Irak'a karşı çıkarak doğrudan Kürdistan'ın kurulmasından yana olursunuz. Rusya hiçbir zaman böyle bir şey yapmaz. Ancak ABD, Türkiye ve bölgedeki diğer ülkelere karşı hareket ediyor, bu nedenle de PKK, ABD'nin elinde kalacak."