Perinçek'ten Erdoğan'a çok sert eleştiri

Perinçek'ten Erdoğan'a çok sert eleştiri

Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı harekatında şehit olan Piyade Astsubay Üst Çavuş Musa Özalkan Ankara'da Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde düzenlenen töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehidin tabutuna yaslanarak konuşmasına Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek çok sert sözlerle eleştirdi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Ulusal Kanal'da gazeteci Rafet Ballı'nın Türkiye ve Dünya gündemi ile ilgili sorularına çarpıcı yanıtlar verdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in gazeteci Rafet Ballı'nın gündemle ilgili sorularına verdiği yanıtların öne çıkan kısımları şu şekilde...

'TÜRK ORDUSU ZAFARE İLERLİYOR'

Afrin harekatının doğru bir adım olduğunu vurgulayan Perinçek, Türkiye'nin terörü bitirmesi konusunda önemli bir adım attığını vurgulayarak 'Türk ordusu Afrin'de zafere ilerliyor' dedi.

ŞEHİT CENAZESİNDE REKLAM OLMAMALI

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Rafet Ballı'nın sorusu üzerine Şehit cenazeleri üzerinden siyaset üretilmesine şiddetli bir tepki gösterdi.

Şehit cenazesinde reklam olmamalı diyen Doğu Perinçek devlet protokolunun camilerden kaldırılmasını da istedi.

CUMHURBAŞKANI İMAM DEĞİLDİR

Afrin şehidi Astsubay Musa Özalkan'ın, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın musalla taşının başına geçerek konuşma yapmasını sert dille eleştirdi.

Bugün Şehidin üzerinden oy kazanmaya çalışmak çok yanlış. Camide siyasi içerikli konuşma çok yanlış dedi.

ERDOĞAN'A GAZİLİK ÜNVANI TEKLİFİ

​AKP milletvekillerinin Erdoğan'a gazilik ünvanı verilmesinin de çok yanlış olduğunu açıklayan Doğu Perinçek 'Erdoğan'a gazilik ünvanı verilemez. İmamlık ünvanı verilsin' dedi. Vatan Partisi Genel başkanı 'Ankara'da oturarak gazilik ünvanı verilmez' dedi.

Erdoğan'a gazilik ünvanı teklifini değerlendiren Perinçek, Ankara'da oturarak gazilik ünvanı olmaz, Metin külünk'e önerim gazilik teklifini imamlık olarak değiştirsin.

BAŞBAKAN YILDIRIM SÜRECİ DOĞRU YÖNETİYOR

Dinin siyasete alet edilmemesi gerektiğini ısrarla vurgulayan Doğu Perinçek, Afrin sürecini Başbakan Yıldırım'ın doğru yönettiğini açıkladı.

ÖZİLHAN'IN ASYA DEĞERLENDİRMESİ

Tuncay Özilhan'ın Avrasya değerlendirmesi için de 'Tuncay Özilhan milli bir duruşu sergiliyor' değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE'NİN DÜNYA ÇAPINDA YAPACAĞI ATAK SURİYE İLE İŞBİRLİĞİDİR

Afrin Harekatı'nı değerlendiren Perinçek 'Türkiye dünyaya haklılığı kanıtladı, dünya çapında yapılacak yeni atak Suriye ile işbirliğidir. Suriye ile işbirliği Rusya'nın ve İran'ın da güvenini kazanmak olacaktır. Tayyip Erdoğanların yanlış siyasetleri yüzünden Türkiye ittifak potansiyelini tam değerlendiremiyor.

AMERİKA'YA KARŞI OLMASI TÜRKİYE'Yİ GÜÇLÜ KILIYOR

Türkiye'nin geniş bir ittifak potansiyeli, olduğunu belirten Perinçek, Amerika'ya karşı olması Türkiye'yi güçlü kılıyor ifadelerini kullandı.

AFRİN HAREKATI İÇ CEPHEYİ BİRLEŞTİRDİ

CHP ve İYİ Parti önce operasyona karşı çıktı, harekat başlayınca çark ettiler ve operasyona destek vermek zorunda kaldılar. Türkiye savaşta, bozguncularla mücadele edeceğiz.

AFRİN HAREKÂTI'NDA RUSYA'NIN TAVRI

ABD tehditlerine karşı bölge ülkeleri birleşti.

SURİYE'DE FEDERASYON AMERİKA'NIN PLANI

​Suriye'yi parçalamak mümkün değil. Suriye'de federasyon Amerikan planıdır.

SURİYE DEVLETİNİN ALTERNATİFİ ÖSO DEĞİL, OLAMAZ

Erdoğan yönetiminin Suriye politikalarında güven vermeyen karmaşık tavırları var. Suriye'de Türkiye yönetiminde bir sünni devlet planının gerçeklemesi mümkün değil. Burada yanlış yapan Türkiye'yi yönetemez.

UTANMASALAR ASKERİN BAŞARISINI ÖSO'YA YAZACAKLAR

- Türk basınıdaki ÖSO propagandasını değerlendiren Perinçek, utanmasalar Türk Ordusunun başarılı operasyonlarını ÖSO'ya yazacaklar. Operasyonları Türk Ordusu yapıyor. Suriye'de ÖSO devleti olamaz

- Suriye'de federasyon ABD'nin planı, Suriye'yi bölmek isteyen, federayon planlarında görev alanlar iktidarda kalamaz.

- Erdoğan'ın şehit cenazende camide konuşması ve içine ÖSO'yu sıkıştırması çok yanlış ve Suriye konusunda güven vermeyen bir tavırdır.

PERİNÇEK'TEN İKTİDARA UYARI

- Türkiye - Suriye işbirliğine direnecek hiç bir güç yok

- Esad'a katil diyen Amerika-İsrail'in güdümüne girer onların alkışını alır.

- 'İncirlik üssü ABD'ye neden kapatılmıyor' sorusuna Perinçek 'Şu anda İncirlik üssü fiilen Amerikan uçaklarına kapatılmıştır. Oradan Türkk uçakları kalkıyor, Artık Amerikan uçakları İncirlik'ten kalkamaz' sözleriyle yanıt verdi. Perinçek 'fiili durumun bir an önce resmi hale getirilmesi ve İncirlik Üssü'nün ABDye kapatıldığı ilan edilmeli' dedi.

- Afrin Harekatı'nda Türk Ordusunun temizlediği bölgeler ÖSO'ya mı bırakılıyor sorusuna Perinçek 'Bu bölgeler ÖSO'ya bırakılamaz. Bu da bir ÖSO reklamıdır. Bu konuda Erdoğan yönetimi ve medyayı uyarıyorum. ÖSO reklamından vazgeçin.

​- Türki ülkelerler bir araya gelme olarak ele alınan Turancılık her an olabilirliği olan bir durumdar Ancak Rusya ve Çin düşmanı Turancılık Amerikancılık olur.

ERDOĞAN YÖNETİMİNİ YENECEĞİZ

- AKP'li bir dinleyicininin 'Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ı destekleyecek misiniz?' sorusuna ise Erdoğan'ı yeneceğiz. Erdoğan yönetimini yeneceğiz' dedi.