Pervin Buldan açıkladı:  HDP'nin 23 Haziran tavrı ne olacak?

Pervin Buldan açıkladı: HDP'nin 23 Haziran tavrı ne olacak?

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Kimse HDP üzerinden tartışma yürütmesin. HDP demokrasiden yanadır" dedi.

YSK'nın seçimleri yenileme kararını değerlendiren Buldan, "Şaibeli olan YSK'nın iptal kararıdır. Halk değil, ben belirlerim diyor. Bu açıkça bir sandık darbesidir. Halkın aklıyla resmen alay ediyorlar. İstanbul'da iktidar ve YSK eliyle halkın iradesi çalındı" dedi.

'İSTANBUL YSK'NIN 7 ÜYESİNDEN BÜYÜKTÜR'

Buldan, "El konulan belediyelerimizin de yerlerde tekmelenen annelerimizin de hesabını 23 Haziran'da bir kez daha soracağız. Cizre'ye sahip çıkmayan İstanbul'a sahip çıkamaz. 23 Haziran'da yapılacak seçim tam anlamıyla referandumdur. Hep dünya 5'ten büyüktür diyor ya. Biz de diyoruz ki İstanbul YSK'nın o 7 üyesinden büyüktür. HDP'nin durduğu yer nettir. Kimse HDP üzerinden tartışma yürütmesin. HDP demokrasiden yanadır. HDP iradesi gasp edilenlerin yanındadır. HDP 31 Mart seçimlerinde güç dengesini değiştirdi. 23 Haziran'da aynı kararlılıkla daha güçlü demokrasi ittifakı için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'SOMA'DA ADALETİN KATLEDİĞİDİĞİNİ GÖRDÜK'

Soma Katliamı'nın 5. yıl dönümünü hatırlatan Buldan, "Bu katliamın sorumlusu iş veren tahliye edildi. Davanın avukatlarından Selçuk Kozağaçlı'nın dediği gibi işçi öldürmek tedbir almaktan daha ucuzdur. Bu da mahkeme kararıyla tescillenmiştir. Soma'da aynı zamanda adaletin de katledildiğini gördük. Soma'da hayatını kaybeden işçileri saygıyla anıyor, bu davanın takipçisi olmaya devam edeceğimizi, emekçilerin sesi olmaya devam edeceğimizin sözünü veriyoruz" dedi.

'ŞULE ÇET DAVASININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Yarın görülecek olan Şule Çet davasını da hatırlatan Buldan, "Kadınların dayanışması bu davada bir kez daha kendisini gösterecek. Bu davanın takipçisi olacağız" dedi. 

Buldan'ın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

"Bu hafta Kayıplar Haftası. Kayıpların akıbeti ortaya çıkmadıkça ve failler yargılanmadığı sürece gelip geçecek tüm iktidarlar faillerin koruyucusu olacaktır. Tüm failler yargılanıncaya kadar bu mücadele sürecek.

Bu ülkede bütün sorunların kaynağı hak hukuk ve adaletin olmayışıdır. Keyfi bir yönetim yaşıyoruz. İmralı'daki tecridin tüm Türkiye'ye yayıldığını görüyoruz. Top yekün tecrit altındayız. İktidar yandaşı değilseniz tecrit aldındasınız. Konuşan sanatçılar da tecrit altında. Saray yönetimi sanatçıları 28 Şubat'taki gibi fişlemeye başladı.

Buldan, "Beyaz tülbentli annelere cezaevleri önünde yapılan işkenceye tanıklık ediyoruz. Dün Batman'da anneler ve vekilizmiz Feleknas Uca 'biz devletin bekçisiyiz' diyen polislerce darp edildi. İl başkanımız gözaltına alındı. Gebze'de Bakırköy'de, Kızıltepe'de cezaevlerinin önünde çocukları ölmesin diye, annelerimiz cezaevlerinin önünde oturma eylemi yapıyor. Annelerimize saldıran polisler için yargıyı göreve çağırıyoruz" dedi.