PES! AKP'li Başkanın adını yaşarken hastaneye verdiler

PES! AKP'li Başkanın adını yaşarken hastaneye verdiler

Esenyurt Devlet Hastanesi’nin ismi değişti. İki gün içinde asılan yeni tabelada belediye başkanı Necmi Kadıoğlu’nun ismi yer aldı. “Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi” tabelası ilçede 12 yıl önceki tartışmanın benzerinin yapılmasına neden oldu.

2005 yılında temeli atılan devlet hastanesini Esenyurt Belediyesi inşa etti. Hastanenin bitimine yakın bir süre kala “isim” tartışması gündeme geldi. Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun ismini taşıyan tabela ilçede tartışmalara konu olurken bir süre sonra Esenyurt Devlet Hastanesi tabelası asılmıştı.

Ancak bugün dev hastanenin önünden geçenler tabelada değişiklik olduğunu fark etti. Hastanenin üst kısmında yer alan büyük tabelada “Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi” isminin yer aldığı anlaşıldı.

Hastanenin ana giriş kapısındaki tabela değişmezken, üst kısımda bulunan tabelanın değiştiği anlaşıldı.

GÖKMEN: ESENYURT AKP'LİNİN BABASININ MALI MI?

CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Böyle bir isimlendirme Belediye Meclisinden geçmedi. Hastanenin adını belediyenin belirlemediğini ifade ediyor AKP'liler. Önce Belediye Hastanesi olarak yapıldı, sonra Sağlık Bakanlığına devredildi. Belediye başkanı, hastaneyi sanki kendi maaşıyla yaptırmış gibi davranıyor. ” dedi.

Gökmen, "Sanki Belediye Başkanlığı maaşından yada babasından kalan mirastan yaptırmış gibi Esenyurt'ta vatandaşın parasıyla yapılan binalara, parklara siyasetçilerin isimlerini koyuyorlar. Görevdeki 
Bmin batmazoğlu, Gürbüz Süleymanoğlu, Mustafa Akboğa, Yunus Balta gibi siyasi kadrolarının Esenyurtluların vergileri ile yapılan kamu binalarında isimleri var. Geçmişte siyasi yalakalık için stadyumun adını Hakan Şükür yapan anlayış anında kıvırmasını da bilmekte" diye konuştu.

İREN: AKP KENDİ ÇALIP KENDİ OYNUYOR

Konuyla ilgili YURT'a konuşan CHP İBB ve Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Dr. Yavuz İren de isim değişikliğini kınadı. Belediye kaynaklarıyla yapılan hastaneye Belediye Başkanının adının verilmesini ahlaki bulmadıklarını söyleyen İren, 'Esenyrut babalarının çiftliği, kendileri çalıp kendileri oynuyorlar' dedi.

CHP'li İren, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Meclisten isim değişikliği ile ilgili bir karar çıkmadı. Bu tür kurumların, okulların, hastanelerin isimleri Bakanlıklar tarafından verilir. Esenyurt Hastanesini belediye yaptı fakat işletmeyi beceremeyeceklerini düşünerek Sağlık Bakanlığına devretmek istediler. Bakanlık önce kabul etmedi, Necmi Kadıoğlu Tayyip Erdoğan'a giderek bu konuyu konuştu. Kabul ettirdiler sonra. Bir kaç gün önce fark ettik ki, ismi değiştirilmiş. Bakanlık değiştirmiş olabilir. Esenyurt babalarının çiftliği, o ismi oraya kendileri de yazmış olabilirler. Her halükarda doğru değil. Eskiden ahlaki bir duruş vardı; o ilçe veya beldeye hizmet etmiş isimler öldükten sonra teşekkür anlamında isleri yatırımlara verilirdi. Ama AKP bunun tam tersini yapıyor, başkan yardımcıları yada meclis üyeleri daha yaşarken, hatta görevdeyken isimlerini parklara, kültür merkezlerine, spor merkezlerine veriyorlar. Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. (Hürriyet)