PKK tırlardan 'vergi' topluyor

PKK tırlardan 'vergi' topluyor

2013'te 'Barış Süreci'nde Türkiye'de Maliye kurup vergi topladığı ortaya çıkmıştı. Dev­let­ten okul, has­ta­ne iha­le­si alan mü­te­ah­hit­ten, iha­le be­de­li­nin % 10'u ka­dar para alı­yor. Ka­ra­kol ya­pan mü­te­ah­hit­ten ise % 30 tah­sil edi­yor­lar. Öde­me­yi ge­cik­ti­re­ne, fa­iz uy­gu­lu­yor­lar. Ha­raç ver­me­ye­nin şan­ti­ye­si­ni ya­kı­yor­lar. Türkiye'de eskisi gibi faaliyet gösteremeyen PKK, Afrin bölgesine giren araçlardan 4 bin dolara kadar ulaşan miktarlarda ha

PKK’nın Suriye uzantısı olarak da bilinen YPG-PYD kontrolünde Afrin’de ilan edilen “kanton” yönetimi, Suriye rejiminden ayrı olarak, bölgeye giren araçlardan “vergi” toplamaya başladı.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, Afrin’de, komşu İdlib ya da Halep’den gelen araçlardan, büyüklüklerine göre vergi alınıyor. Buna göre, Afrin bölgesine giren her araçtan 50 ile 100 dolar, ton başına ise 120 dolar vergi alınıyor. Bölgeye yüklü giren tırlardan alınan vergi ise 4 bin dolara ulaşabiliyor.

Türkiye sınırında YPG-PYD kontrolünde, birbirinden coğrafi olarak ayrı iki bölge bulunuyor. Sınırın güneydoğusundaki Kobani bölgesinde ABD üsleri yer alıyor. Sınırın güneybatısındaki Afrin’de ise terör örgütü PKK’nın uzantısı YPG-PYD’nin ilan ettiği “kanton yönetimi” var.

ERDOĞAN AFRİN’E PEK ÇOK KEZ OPERASYON SİNYALİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz iki yıl içinde pekçok kez Afrin’e operasyon sinyali vermiş, “bir gece ansızın gelebiliriz” ifadesini bile kullanmıştı.

Ancak terör örgütü PKK ile bağlantılı PYD-YPG kontrolündeki bu bölgeye Mehmetçik’in doğrudan operasyonu olmadı. Sadece, zaman zaman Afrin’den Türkiye sınırlarına karşı açılan ateşlere karşılık, bölge TSK tarafından tank ve havanlarla vuruldu.