Polis, Nuriye ve Semih için Ankara'ya giden otobüsü engelledi: 3 gözaltı

Polis, Nuriye ve Semih için Ankara'ya giden otobüsü engelledi: 3 gözaltı

Pazar günü Ankara’da düzenlenecek yürüyüş için Kadıköy Söğütlüçeşme’den Ankara’ya gidecek olan Nuriye ve Semih İçin Dayanışma üyelerinin kullanacağı iki otobüs eksik evrak olduğu gerekçesiyle bağlandı. Yasak üzerine oturma eylemi ve basın açıklaması yaparak dağılan gruba polis müdahale ederek 3 kişiyi gözaltına aldı.

Nuriye ve Semih İçin Dayanışma, pazar günü Ankara’da düzenlenecek yürüyüş için Kadıköy Söğütlüçeşme’de bir araya geldi. Kocaeli, Bursa ve Eskişehir’de basın açıklamaları yapacak Platform üyelerinin gidişi polis tarafından engellendi.

Ankara’ya toplu ve bireysel gidişlerin İl Özel İdaresi tarafından yasaklanmasını gerekçe gösteren polis, Ankara’ya gidecek iki otobüsü eksik evrak olduğu gerekçesiyle bağladı.

Otobüslerin bağlanması üzerine Platform üyeleri Kadıköy Belediyesi önüne yürüyerek burada oturma eylemi yaptı. Polisin tehditlerine rağmen oturma eylemi yapan kitle eylem boyunca “Nuriye Semih yalnız değildir”, “Nuriye Semih onurumuzdur”, “KHK’lar gidecek biz kazanacağız” sloganları attı.

'Ülkeyi AKP’ye teslim etmeyeceğiz'

Eylemde konuşan ihraç edilen kamu emekçilerinden Dursun Doğan, “Nuriye ve Semih’in yürüdüğü yoldan yürümeye devam edeceğiz. Bizler AKP iktidarını tanıyoruz. Bunlar aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır. Bizler işimizi, çalışma hakkımızı geri istiyoruz. Bu haklı mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu ülkeyi AKP’ye teslim etmeyeceğiz” diye konuştu.

Ardından söz alan Av. Gökmen Yeşil, 43 kurumun bugün Ankara’ya gitmek istediğini ancak gidişlerinin fiili olarak engellendiğini belirtti. Yayımlanan KHK’lerın sultanın fermanı olduğunu söyleyen Yeşil, insanların KHK’ler ile işlerinden, ekmeklerinden olduğunu ifade etti. Yeşil, Nuriye Gülen ve Semih Özakça’nın taleplerinin açık olduğunu aktardı ve “Nuriye ve Semih ‘İşimizi geri istiyoruz’ diyor. ‘Açlıkla terbiye edilmek istemiyoruz’ diyor. Nuriye ve Semih’i mutlaka yaşatacağız” dedi.

Eğitim-Sen Yürütme Kurulu adına söz alan Derya Yulcu ise “Konuşmamızı istemiyorlar, konuşmamıza, basın açıklaması yapmamıza tahammül edemiyorlar. Bizi burada rehin tutuyorlar. Bunun adı faşizmdir” diye belirtti. AKP’nin işlerine ekmeklerine göz diktiğinin altını çizen Yulcu, AKP’nin emek düşmanı olduğunu vurguladı.

'Faşizm Demokles’in kılıcı gibi başımızın üzerinde sallanıyor'

Eylemde son sözü alan Av. Barkın Timtik, insanlığın büyük bedeller ödeyerek haklarını kazandığını söyledi. Timtik, insanların can vererek, kan dökerek elde ettiği hakların bir gecede ellerinden alınmasına izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

Türkiye’de faşizm olduğunu bu faşizmin ise AKP eliyle uygulandığını ifade eden Timtik, “Faşizm Demokles’in kılıcı gibi başımızın üzerinde sallanıyor” dedi. Ankara’ya gidişlerinin engellenmesinin, derneklerinin kapatılmasının kabul edilemez olduğunu kaydeden Timtik, “Ankara’ya gidişimiz engellense de Nuriye ve Semih’in ölmesine izin vermeyeceğiz. Nuriye ve Semih’in sesini her yerde duyuracağız” diye belirtti.

3 kişi gözaltına aldı

Yapılan oturma eylemi ve basın açıklamasının ardından dağılanlara polis müdahale ederek 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların isimlerinin Bahar Kurt, Ulaş Neçin ve Erkan Munar olduğu öğrenildi.