Polis uyuşturucu ile mücadelede yetersiz mi kalıyor?

Polis uyuşturucu ile mücadelede yetersiz mi kalıyor?

Uyuşturucu kullanım yaşının İstanbul'un arka mahallerinde 10-11 yaşına kadar düştüğü belirtilirken, Emniyetin içindeki uyuşturucu madde bürolarının FETÖ operasyonlarına yöneldiği bu kapsamda zaafiyet oluştuğu öne sürüldü. İstanbul'un Kağıthane İlçesi'nin Gürsel Mahallesi'nde Ülkücüler ise uyuşturucu ile mücadele kapsamında afiş astı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da polislere uyuşturucu satanların 'ayaklarını kırabilirsiniz' talimatı vermişti.

Barış CAN / YURT

İstanbul'un Kağıthane İlçesi Gürsel Mahallesi'nde 'bir grup Ülkücü vatanser' uyuşturucu ile mücadelede satıcalara gözdsağı vermek için mahallenin girişine afiş astı.  

Asılan afişte; 

"Uyuşturucu satan lağam fareleri,

kirli ellerinizi Gürsel Mahallesi

gençlerinden çekin!

Uyarıyoruz

Ya tam sustururuz

Ya da kan kustururuz"

ifadeleri yer aldı. Afişin altına da "Bir grup ülkücü vatansever" yazılması dikkat çekti. Polisin ve Emniyet Teşkilatı'nın uyuşturucu ile mücadelede zaafiyet mi yaşıyor sorusu akıllara geldi.

SAVCI: FETÖ OPERASYONLARINA KAYDIRILDI

TBMM Uyuşturucu Madde Bağımlılığı Alınacak Tedbirlerin Tespit Edilmesi Araştırma Komsiyonu’nda bilgi veren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk Şube Bürosu Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk, 15 Temmuz sürecinden sonra Emniyet teşkilatı açısından da ters yüz olma durumu yaşandığını, Emniyet’in içerisinde kalan birimlerin de enerjisinin büyük bir kısmını FETÖ’yle olan soruşturmalara verdiğini söylemişti. Yücetürk, “Emniyetin içindeki uyuşturucu madde bürosu doğrudan FETÖ soruşturmalarında hâkim ve savcıların soruşturmalarıyla ilgilendiler yani kendi uzmanlık alanlarının dışına çıktılar ve bu tabii, ciddi anlamda bir zafiyet oluşturdu. Şimdi, yavaş yavaş bu tabii, giderilmeye başlandı” demişti.

Suriyeli ve Afganlı çocukların uyuşturucu işinde ciddi biçimde kullanılmaya başlandıklarına ‘çok daha büyük bir tehlike bizi bekliyor’ sözleriyle dikkat çeken Yücetürk, “Afgan ve Suriyeli çocuklar ne yaptıklarını da bilmiyorlar, ne sattığını bilmiyor, köşede duruyor, bunu satacaksın, günlük 50 lira vereceğim diyorlar. Bizim Türklerin, torbacıların bu işten günlük kazancı 500 liraysa, Suriyeliler 100 liraya yapıyorsa Afganlar da 50 liraya yapıyor”  diye konuşmuştu

Uyuşturucu madde kullanan çocukların bir süre sonra satıcı haline geldiğini ifade eden Yücetürk, "Cezalara baktığımızda caydırıcı olmadığını görüyoruz. Halk arasında 'uyuşturucu madde kullanımına ceza verilmiyor' gibi bir algı var. Cezai yaptırımı ile tedavi tekniğini birlikte uygulamak gerekiyor” diyen Yücetürk,  Ankara’nın gelir düzeyi daha yüksek Çankaya ve Çayyolu tarafında madde kullanımının,  varoşlarında, gecekondularında yaşayan çocuklara kıyasla çok az olduğunu söylemişti.

SÜLEYMAN SOYLU: AYAKLARINI KIRIN SUÇU BANA ATIN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı'nda, "Bir uyuşturucu satıcısını gördükleri zaman, beni ne kadar kınarlarsa kınasınlar, ne kadar eleştirirlerse eleştirsinler, o uyuşturucu satıcısının ayağını kırmayan polis görevini yapmamış demektir. Benim ülkemin gencinin canına mal olacak, onu zehirleyecek ve aileleri huzursuz yapacak bir kişiye gereğini yerine getiren suçunu bana atsın. Suçu neyse 5, 10 ya da 20 yıl içeride yatmaksa yatarım. 2018 yılında bunların tepesine çökeceğiz ve milletimizi bu illetten kurtaracağız" ifadelerini kullanmıştı.