Politico'da listeye giren Meral Akşener'den ilk açıklama

Politico'da listeye giren Meral Akşener'den ilk açıklama

ABD’li yayın kuruluşu POLITICO tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu siyasi liderler, iş dünyası liderleri, sanatçı ve yazarlar listesine bu yıl Türkiye’den Meral Akşener 13. sırada girdi. Meral Akşener'den bu konuyla ilgili ilk değerlendirme geldi: Valla benim için de süpriz oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çeşitli programlara katılmak üzere karayoluyla Tekirdağ'a geldi.

Uzun araç konvoyuyla karşılanan Akşener, bir düğün salonunda kadınlarla bir araya geldi.

Bina girişinde yoğun ilgiyle karşılanan Akşener, toplantıda partileri kadınların iktidar yaptığını ifade ederek, "İYİ parti, cesaret hareketinin adıdır. Bir diğer ismi var, bizim hareketimi aynı zaman bir kadın hareketidir. Adalet ve Kalkınma Partisi'ni biliyorsunuz, kadınlar iktidara getirdi. Bir önceki dönemde de Refah Parti'sini de kadınlar iktidar getirdi. Türkiye'de bütün kavgalar kadınlar üzerine olur. Başı örtülü kadınların bugünkü şartlarda yaşadıkları haksızlıklar, Adalet ve Kalkınma Partisi'ni iktidara getirdi. Ama Adalet ve Kalkınma Partisi o kadınları, çalışan, çoluğunu çocuğunu ve onun rızkını Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidar olması için harcayan o kadınları maalesef iktidar edemedi. Bizim hareketimiz bir kadın hareketi. İYİ parti kadınları iktidara getirecek. Onun için bir kadın hareketi. Başı açık kadınlar 'acaba neyle karşılaşacağız?' endişesini yaşamaktadırlar" dedi.

"Bana da sürpriz  oldu"

Konuşmasının ardından partisinin il ve ilçe başkanlığının açılışını yapan Akşener, gazetecilerin ABD'li yayın kuruluşu Politico tarafından bu yıl 3'üncü kez düzenlenen ve geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın da aralarında bulunduğu siyasi liderler, iş dünyası liderleri, sanatçı ve yazarlar listesine kendisinin Türkiye´den 13'üncü sırada girdiğini hatırlatması üzerine şunları söyledi:

Valla benim için de süpriz oldu. Yani sizi bu 28 kişi içine alıyoruz, sohbet edelim bir görüşmemiz olmamıştı. Ak troller şimdi arkasında bir şey vardır diyeceklerdir, ama işte güzel bir şey daha var. Geçen yıl Tayyip Bey o listedeymiş. Şimdi oraya laf edemeyecekler. Türkiye'den bir insanın bulunması şahsım dışında da güzel. Dünyaya şekil verecek insanlar diye tanımlanıyor. Bilim insanları var, benim için gerçekten heyecan verici bir şey.