Posta yazarından AKP için erken yerel seçim tahmini: ‘Büyük hezimete dönüşebilir’

Posta yazarından AKP için erken yerel seçim tahmini: ‘Büyük hezimete dönüşebilir’

Posta yazarı Candaş Tolga Işık, son ankete göre İstanbul ve Ankara için toparlanma görünse de, yerel seçimi erkene çekmenin AKP adına büyük bir hezimete dönüşme ihtimalinin çok kuvvetli göründüğünü belirterek, Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimlerin Mart 2019'da yapılabileceğini savundu.

Posta yazarı Candaş Tolga Işık, AKP’nin yerel seçim kararı alma sürecinde iki açmaz bulunduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanlığı seçimini anayasa değişikliği yapıp Kasım 2018’e almak iktidarın işine geliyor. AK Parti’nin önde gelen tüm isimleri Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı sonrası terörle mücadelede elde edilen başarının sandığa yansıyacağından emin. Gel gör ki, aynı durum yerel seçim için geçerli değil” dedi.

Işık, ‘Bu da benim erken seçim yazım’ başlığıyla yayımlanan yazısında, her ne kadar son gelen ankette İstanbul ve Ankara belediyelerinde bir toparlanma görünse de yerel seçimi erkene çekmenin AKP adına büyük bir hezimete dönüşme ihtimalinin çok kuvvetli göründüğünü belirtti. Işık, şunları kaydetti:

“Dolayısıyla böyle bir tablo varken AK Parti’nin yerel seçimi erkene alması akla mantığa uymuyor.

AK Parti, “Cumhurbaşkanlığı seçimini erkene alalım, yerel seçim zamanında yapılsın” gibi bir öneriyle gelir mi? Sanmam.

Zira böyle bir öneri AK Parti’nin yerel seçimde başarısızlığı peşinen kabul etmesi anlamına gelir ki ne siyaseten ne de mantıken anlamı var.

‘HER İKİ SEÇİMİN MART 2019’DA YAPILMASI’

Peki ne olacak?

Normalde yerel seçim Mart 2019’da, cumhurbaşkanlığı seçimi ise Kasım 2019’da yapılacak.

AK Parti yönetimindeki tek soru işareti şu: Şayet yerel seçimden olumsuz bir sonuç çıkarsa bu, başkanlık seçimi üzerinde negatif bir etki yaratır mı?

Tam da bu noktada planlanan ise her iki seçimin mart 2019’da yapılması.

Bu, aynı yıl içinde iki kere sandığa gitmenin ekonomik yükü de dikkate alınırsa hem muhalefet hem de kamuoyu nezdinde daha olumlu karşılanacak bir öneri.”