Putin'den İran ve Irak'a taziye mesajı!

Putin'den İran ve Irak'a taziye mesajı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Irak ve İran'ı etkileyen 7.3 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye taziye mesajı gönderdi.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin, Irak'ın İran sınırına yakın Halepçe kenti yakınında meydana gelen ve iki ülkede 300'ü aşkın kişinin yaşamını yitirdiği binlercesinin de yaralandığı deprem dolayısıyla iki ülkenin liderleri Masum ve Ruhani'ye taziyelerini sundu.
Depremde hayatını kaybedenlerin akraba ve yakınlarına başsağlığı dileyen Rus lider, yaralılara acil şifalar diledi.

PUÇKOV: YARDIM SUNMAYA HAZIRIZ

Rusya Acil Durumlar Bakanı Vladimir Puçkov da, Irak ve İran'a depremin açtığı yaraların sarılması için yardım önerisinde bulundu.

Irak İçişleri Bakanı Kasım Muhammed el Araci ve İran İçişleri Bakanı Abdulrıza Rahmani Fazli'ye taziye mesajı gönderen Puçkov, "Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın malzeme ve imkanları, doğal afetle mücadele bakımından faydalı olacaksa, lütfen bildirin" ifadelerini kullandı.

İRAN'DA 370'DEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ 

IRIB'ın aktardığına göre İran-Irak sınırı yakınındaki 7.3 büyüklüğündeki deprem İran'da 372 kişinin ölmesine, 6.000'den fazla insanın da yaralanmasına neden oldu.

Irak Kızılayı da deprem nedeniyle Irak'ta 8 kişinin öldüğünü, 500'den fazla kişinin de yaralandığını duyurmuştu.