Randi Zuckerberg’den iş hayatı için altın tavsiyeler...

Randi Zuckerberg’den iş hayatı için altın tavsiyeler...

Çoğu kişinin tanımadığı Facebook'un patronu Mark Zuckerberg'in kardeşi Randi Zuckerberg dünyanın pek çok yerinde konferanslar veriyor. İşte Zuckerberg'den iş hayatı için üç altın tavsiye...

Çoğu insan onun kim olduğunu bilmiyor fakat sessiz sedasız işlerini yürütüyor. Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg'ün kardeşi Randi Zuckerberg 2004-2011 yılları arasında Facebook'ta üst düzey görevler aldı. Randi daha sonra kendi sosyal medya şirketini kurmak üzere 2011 yılında şirketten ayrıldı.

Hayalindeki işin hep reklamcılık sektöründe olduğunu söylüyordu. Şu an dünyanın pek çok yerinde girişimcilikle ilgili konferanslar veriyor. Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan Zuckerberg CNBC'ye yaptığı açıklamada yatırımcılara önemli üç tavsiyede bulundu.

1) Girişimcilik kaslarınızı esnetin

Girişimciliğe kaslarınız gibi bakmalısınız. Tıpkı salona gidip spor yapar her gün kendinizi fit hale getirirmişsiniz gibi, girişimci beyninizi de sürekli zorlayın.

2) Pazarı takip edin

Son trendlerin hepsini bilmeniz gerekiyor. iPhone bütün teknoloji endüstrisini yeniden şekillendirdi. Eğer bu trendi yakalayamadıysanız işleriniz kötü gitti demektir.

3) Kendinizi iyi pazarlayın

Kendinizi nasıl sattığınız çok önemli. Ne düşünürseniz düşünün satış çok önemli. Kendinizi iyi satmanız gerekiyor. Bunun için çok iyi bir ekip kurmalısınız.