Rektör lütfetti: İstifa...

Rektör lütfetti: İstifa...

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, Pamukkale Üniversitesi'nin İslami İlimler Enstitüsü'ne enstitü sekreterliği görevine atanan eşi Derya Bağ’ın istifa ettiğini açıkladı. Günlerdir tartışılan atamayla ilgili eleştirileri bugün Twitter adresinden yanıtlayan Rektör Bağ, "Pamukkale Üniversitesi ya da başka üniversitelerde eşiyle birlikte ilk görev yapacak rektör ben değilim. Benden önce kuruluşundan beri görev yapan tüm rektörlerin eşleri Pamukkale Üniversitesi'nde çalışıyordu. O za

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü'ne 15 Temmuz darbe girişiminin ardından vekaleten görevlendirilen ve son olarak 19 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından asaleten atanan rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın, Bereketli İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlik yapan eşi Derya Bağ’ı Pamukkale Üniversitesinin İslami İlimler Enstitüsü'ne enstitü sekreteri olarak atamıştı. Atama tepkilere neden olurken, Rektör Bağ eşinin üniversite ile ilişiğinin kesildiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Bağ, “Üniversitemiz İslami İlimler Enstitüsü sekterliğine yapmış olduğum atama, yasal mevzuata uygun olmakla birlikte, toplum vicdanında oluşturduğu olumsuz yankılar nedeniyle, eşim Derya Bağ memuriyet görevinden istifa etmiş olup üniversitemiz ile ilişiğini kesmiştir.”