Reza Zarrab, Hakan Atilla'yı akladı

Reza Zarrab, Hakan Atilla'yı akladı

Halkbank'ın eski genel müdür yardımcısı Hakan Atilla'nın 'nın tutuklu olarak yargılandığı davada tanık olarak ifade veren Reza Zarrab mahkeme salonunda ifade verdi. Duruşmada merakla beklenen çapraz sorgu kısımına geçildi. Zarrab çapraz sorguda döküldü.

Reza Zarrab'ın tanık olarak ifade verdiği davada bugünkü duruşma, yaklaşık 15 dakika gecikmeli başladı. Dün yaşanan ve davayı etkilemesi beklenen en önemli gelişme ise Atilla'nın avukatları tarafından Yargıç Berman'a yazılan bir mektup oldu.

Richard Berman’a yazılan mektupta Atilla’nın avukatları, 15 Eylül 2016’da Zarrab ile Ahad isimli bir şahsın telefon görüşmesine yer vermiş; söz konusu görüşmede, Zarrab’ın ihtiyaç durumunda hapisten dışarı çıkmak ya da daha az bir ceza almak için yalan söylemeyi bu şahısla konuştuğu aktarılmıştı.

ZARRAB 'YALAN' İDDİASINI KABUL ETTİ

Duruşma salonunda Zarrab'ın ABD'de gözaltına alındıktan sonra gerçekleştiği belirtilen bir telefon konuşması dinletildi. Zarrab, bu konuşmada, "ABD'den hapisten çıkmanın en hızlı yolunun yalan söylemek" cümlesini kullandığını kabul etti. 

Atilla'nın avukatları Zarrab'a "Artık hapishanede değilsiniz" derken, Zarrab, "Doğru, MDC'de (Metropolitan Detention Center) değilim" cevabını verdi.  

Sorguda Gana'da 1.5 ton altın yüklü bir uçakla ilgili sorular sorulurken, Zarrab'ın duruşmada 'kendisi için böyle bir uçak gönderildiğini' doğruladığı aktarıldı. 

ZARRAB HAKAN ATİLLA'YA RÜŞVET VERMEDİM

2012 sonuna kadar Hakan Atilla'yı tanımadığını belirtererek ile aralarında "hiçbir zaman bir rüşvet ilişkisi olmadığını" söyledi.

Zarrab çapraz sorguda, "Atilla'dan ben de hoşlanmıyordum ve Süleyman Aslan'a şikayet ettim" dedi. Rüşvet ilişkilerini Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan üzerinden yaptıklarını söyledi.