Amedspor: Siyasi kurum değil futbol kulübüyüz

Amedspor: Siyasi kurum değil futbol kulübüyüz

Amedspor Başkanı Nurullah Edemen, deplasmanda son 39 maçı seyirci yasağıyla oynandıklarını belirtti. Edemen,'Amedspor siyasi bir kurum değil, futbol kulübüdür' dedi.

Türkiye 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Amedspor, Bucaspor ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası 4’üncü tur maçında yenilerek kupaya erken veda etti.

12 Kasım’daki Bucaspor karşılaşmasında çıkan olayların ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) kulüp başkanı Nurullah Edemen’e ise 3 ay hak mahrumiyeti ve 30 bin TL para cezası kesti.

‘BAŞARI VE BAŞARISIZLIK HEPİMİZİN’

MA’da yer alan habere göre, Amedspor Başkanı Nurullah Edemen, “Başarısızlık tek taraflı değildir. Birçok unsuru vardır ve bunun birçoğunu yaşadık. Ne teknik heyeti ne de oyuncuları suçlamak doğru değil. Hatalarımız ve eksikliklerimizi hep birlikte gidereceğiz. Yarın istediğimiz duruma gelmek için hataları gidereceğiz. Başarının hepimizin olduğu gibi, başarısızlıkta hepimizindir” dedi.

Takıma ve kendisine kesilen cezalara ilişkin konuşan Edemen, şunları söyledi: “Kendi evimizde ve deplasmanda bu durumu sık sık yaşıyoruz. Bucaspor maçında hakemin kötü bir yönetimi olduğunu düşünüyoruz. Hakemin raporu neticesinde şahsıma ve takıma ceza verildi. Cezaya itirazda bulunduk. Hakemin saha içinde ve dışında art niyetli olduğunu görebiliyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu da (TFF) tek taraflı rapor ile hareket ediyor. Gözlemcinin hakarette bulunmadığımı söylemesine rağmen ceza verildi” diye konuştu.

‘AMEDSPOR FUTBOL KULÜBÜDÜR’

Amedspor’un deplasmanda oynadığı son 39 maçta seyircisiyle buluşamadığını dile getiren Edemen, şöyle konuştu: “Amedspor olunca farklı tanımlamalar yapılıyor. Bu kararlar il güvenlik kararları değil, siyasi kararlardır. Bu spor ahlakına aykırıdır. İnsanlar takımlarını destekleyebilmelidir. Amedspor, bütün spor kulüpleri gibi faaliyet yürütebilmelidir. Amedspor siyasi bir kurum değil, futbol kulübüdür. Kentin bir diğer takımı olan Diyarbekir Spor deplasmana giderken seyirci yasağı verilmiyorsa, bir üst ligde olan Amedspor’a da bu yasak uygulanmamalıdır"