'Rus Angelina' madalyayı kaybetti...

'Rus Angelina' madalyayı kaybetti...

Güney Kore'de devam eden Kış Olimpiyat Oyunları'nın yıldızı hiç kuşkusuz Angelina Jolie'ye olan benzerliğiyle dikkatleri üzerine çeken Rus curling sporcusu Anastasya Brizgalova'ydı. Anastasya'yla birlikte bronz madalya kazandığı eşinin dopingli çıkmasının ardından Rus resmi makamları açıklamalarda bulundu.

Güney Kore’de devam eden Kış Olimpiyat Oyunları’na damga vuran isimlerden biri Rus curling sporcusu Anastasya Brizgalova’ydı. Brizgalova, Angelina Jolie’ye olan benzerliğiyle dikkatleri üzerine çekerken, kendisi gibi curling sporcusu olan eşi Aleksandr Kruşelnitskiy ile birlikte karışık turnuvada bronz madalya kazanmıştı.

 

Fakat önceki gün Rusya Olimpiyat Komitesi tarafından yapılan açıklamada Kruşelnitskiy’nin doping testinin pozitif çıktığı ve kanında meldonyum maddesine rastlandığı belirtildi. Açıklamada, sporcudan oyunlar öncesinde alınan kan örneklerinin negatif olduğu ve bilinçli veya sistematik kullanım olup olmadığının bilinmediği vurgulandı.

Konuyla ilgili Sovetskiy Sport gazetesine açıklama yapan Rusya Curling Federasyonu Başkanı Dmitriy Svişçev da skandalın arkasında Kruşelnitskiy'nin eşinin güzelliğinin kıskanılması olabileceğini belirtti. Sputnik Türkçe’de yer alan habere göre, Svişçev “Oyunlar sırasında Anastasya Brizgalova artık tüm dünyaca tanınıyor. Birçok ülkede onu destekleyenler arttı ve şimdi de doping skandalı çıktı. Ben bunun bir tesadüf olduğunu düşünmüyorum” ifadesini kullandı.

Kruşelnitskiy ve eşi Brizgalova, çiftlerde Rusya'nın curling sporundaki ilk madalyasını alarak tarihe geçmişti.