Rusya'dan ilk seçim yorumu: Erdoğan'ın seçilmesi…

Rusya'dan ilk seçim yorumu: Erdoğan'ın seçilmesi…

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy, Erdoğan'ın oyların yüzde 52.5'ini alarak yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinin, Rus-Türk ilişkileri için öngörülebilirlik anlamına geldiğini söyledi.

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy, Türkiye'deki erken cumhurbaşkanlığı seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan'ın oyların yüzde 52.5'ini alarak yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinin, Rus-Türk ilişkileri için öngörülebilirlik anlamına geldiğini söyledi.

Slutskiy, Türkiye'deki erken seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına ilişkin olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'dürüst ve rekabetin çok olduğu bir mücadeleyi kazandığını' ifade etti.

Türkiye'deki seçimlerin özgür ve demokratik bir biçimde gerçekleştiğini düşündüğünü ifade eden Rus parlamenter, seçimlerdeki usulsüzlük oranınınsa asgari seviyede olduğu değerlendirmesinde bulundu.

'TÜRKİYE, RUSYA İÇİN ÖNEMLİ ORTAK'

"Türkiye, Rusya için önemli, stratejik bir ortak" diye devam eden Slutskiy, şunları söyledi:

"(Türkiye ile) ortak çaba göstererek Suriye'de terörizm ile mücadele ediyoruz, bölgede güvenliğin sağlanması için adımlar atıyoruz. Bu anlamda, Erdoğan'ın yeniden seçilmesi Rusya-Türkiye ilişkilerinin gelişmesinde ve başta Suriye krizi olmak üzere uluslararası gündemde yer alan kilit meselelerdeki işbirliğimizde öngörülebilirlik sağlayacak."