Rusya’dan Haşdi Şabi açıklaması

Rusya’dan Haşdi Şabi açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov önemli açıklamalarda bulundu. Lavrov, "İran destekli güçlerin Suriye'den ayrılacağı yönünde bir söz vermedik" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye’deki son durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Lavrov, Haşdi Şabi’nin ve İran destekli güçlerin Suriye’de bulunmaya hakkı olduğunu belirtirken, “Onların Suriye’den ayrılacağı yönünde bir söz vermedik. Suriye’deki İran varlığı yasaldır” ifadelerini kullandı.

MATTİS’İN AÇIKLAMALARINI DEĞERLENDİRDİ

Lavrov, “Mattis’in açıklamasını duydum. Bilindiği gibi ABD, her ne kadar Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın görevini bırakmasını ön koşul olarak sunmasalar da, Suriye’de yönetim değişikliğini doğru bir adım olarak görüyor. Bu tutum, Cenevre anlaşmalarıyla ve ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Suriye’deki tek amaçlarının terörle mücadele olduğu yönündeki açıklamasıyla çelişiyor” ifadelerini kullandı.
Rusya’nın ABD’nin gerçek niyetiyle ilgili olarak Washington’a sorular yönelttiğini de kaydeden Lavrov, ABD’nin şeffaf, adil ve anlaşılır bir tutum sergilemesini beklediklerinin altını çizdi.

‘ABD, IŞİD’İ İLK KEZ KORUMA ALTINA ALMADI’

Öte yandan ABD’nin Suriye’nin Deyr ez Zor kentine bağlı Ebu Kemal kasabasındaki IŞİD militanlarını korumasını yorumlayan Lavrov, ABD’nin IŞİD militanlarını ilk kez koruma altına almadığına dikkat çekti.