Saadet kulisi: Karamollaoğlu iki anket yaptıracak

Saadet kulisi: Karamollaoğlu iki anket yaptıracak

Saadet Partisi kulislerine göre, iki anketle tabanın eğilimini yoklayacak olan Karamollaoğlu, ittifak tercihini ve Cumhurbaşkanı adayının ismini ilan etmek için seçimlerin yasal sürecinin başlayacağı tarihe kadar acele etmeyecek. Buna göre, SP’nin adayı Gül olabilir mi? İşte yanıtı…

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, tüm gözlerin üzerinde olduğu, ‘kiminle ittifak yapacağı ve cumhurbaşkanı seçimleri için adayının kim olacağı’ sorularına cevap aranan Saadet Partisi’nde, lider Temel Karamollaoğlu’nun opsiyonları sonuna kadar açık tutan bir siyasi hareket tarzı izlediğini, bunu da son güne kadar sürdüreceğini belirtti.

İKİ AYRI ANKET

SP kulislerinden edindiği bilgileri aktaran Takan, ‘İstinat duvarları nasıl çöküyor?’ başlıklı yazısında, Temel Karamollaoğlu'nun kafasında 2 ayrı anket uygulamasının bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Birincisi; kendi tabanına "SP'den kimi Cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istiyorsunuz" sorusunu soracak. İkincisi; yine kendi tabanına yönelik olacak ve "SP dışında hangi adayı tasvip edersiniz ve ona oy verirsiniz"e cevap arayacak. Bu 2 anketin sonuçları SP'nin yönetim organlarında yan yana getirilerek gerçekçi bir değerlendirme yapılacak.

Karamollaoğlu, ittifak tercihini ve Cumhurbaşkanı aday ismini ilan etmek için seçimlerin yasal sürecinin başlayacağı tarihe kadar acele etmeyecek. SP lideri Temel Karamollaoğlu'nun yakın çevresine yaptığı değerlendirmelerde, "araştırmaların sonucunda belki herkesin savunabileceği bir aday çıkacak" dediğini de öğrendim.

ABDULLAH GÜL OLABİLİR Mİ?

Şimdi burada hemen şu soru sorulabilir; "SP'nin Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül olabilir mi?" SP çevrelerinden aldığım izlenime göre, ben soruyu cevaplamaya çalışayım; Abdullah Gül aday olduğunu açıkladı mı veya açıklayabilecek mi?.. Önce ona bakmak lazım!..

SP tabanında Abdullah Gül de en az R. Erdoğan kadar, "Erbakan'a ihanetleri" yüzünden hâlâ sorgulanan isimler. Temel Karamollaoğlu, yükselen siyasi grafiği ile birlikte bugünlerde parti tabanından gelen "Cumhurbaşkanlığı adaylığı için sen çık" baskılarına kapılamayacak kadar gerçekçi ve ayakları yere basan strateji izliyor. Karamollaoğlu, nefsini geri plana atarak siyasi bir tüccar gibi değil mühendis mantığı ile hareket ediyor. Bu da AKP'lileri çileden çıkarıyor!..

Duyduk duymadık demeyin!.. AKP'nin istinat duvarı yıkıldı... “