Saadet Partisi Abdullah Gül’ü bekliyor

Saadet Partisi Abdullah Gül’ü bekliyor

SP Lideri Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kendi adaylarını çıkaracaklarını belirtirken, 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün de ihtimallerden biri olduğunu söyledi. Karamollaoğlu, Erdoğan’ın olası adaylığını neden desteklemediklerini açıklarken, “Metal yorgunluğu demek yetmez!” ifadesini kullandı.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleri için kendi adaylarını çıkaracaklarını, Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de adaylık için ihtimallerden birisi olduğunu söyledi.

Reuters’in haberine göre, Karamollaoğlu “Kendi cumhurbaşkanlığı adayımızı çıkaracağız. Çıkaracağımız adayın toplumun bütün kesimlerinden oy alması icap eder” diye konuştu. Karamollaoğlu, Abdullah Gül’ün olası adaylığına ilişkin bir soruya da “Bu süreç içerisinde Abdullah Gül ile birkaç kez görüştük. Ama somut şekilde Gül’ü aday gösterme iddiamız olmadı. Olabilir mi? İhtimallerden birisidir. Aday kim olursa olsun bizim tabanımız ve kamuoyunun bu kişiyi tasvip etmesi icap eder” diye yanıt verdi.

‘SONUNA KADAR VARIM DEMELİ

Karamollaoğlu başarılı olacak cumhurbaşkanı adayı profili konusunda da şu değerlendirmeyi yaptı: “Bir aday ben varım, sonuna kadar mücadele edeceğim maantığı ile ortaya çıkmazsa başarılı olması mümkün değil. Ekmeleddin İhsanoğlu böyle çıkarıldı ve ortada bırakıldı. Siyasete de yabancı olduğu için başarılı olamadı. Bizim adayımız, ‘Ben varım, sonuna kadar sürüklerim’ diyebilmeli.”

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın olası cumhurbaşkanlığı adaylığını neden desteklemediklerine ilişkin olarak, “Tayyip bey teşkilatlarda metal yorgunluğundan bahsetti. Demek ki onunla problem çözülmüyor. Metal yorgunluğu demek yetmez, prensipler değişmeli" değerlendirmesini yaptı.

AKP-MHP İTTİFAKINA DAHİL OLACAK MI?

Karamollaoğlu, bu ay içerisinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede, AKP-MHP ittifakına SP’nin de dahil olmasının gündeme gelip gelmediğine ilişkin olarak, “Görüşmemizde en son kalkışımızda Erdoğan (bana) MHP ile böyle bir ittifak yaptıklarını, (bununla ilgili) bizimle de bir temasın faydalı olabileceğini söyledi. Biz de ‘Neden olmasın’ dedik. Dirsek teması olur. Ama bir ittifak noktasında değil” dedi.

Geçtiğimiz yıl nisan ayında yapılan ve AKP-MHP bloku ve BBP’nin desteğiyle kabul edilen anayasa değişikliği referandumunda da, SP; CHP ve HDP gibi partilerle birlikte ‘Hayır’ blokunda yer almıştı.

Kasım 2015’te yapılan son seçimlerde yüzde 0.68 oy alan SP’nin Genel Başkanı Karamollaoğlu, geçen ay yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı adaylığını kamplaşma değil platform olarak düşündüklerini açıklamıştı.

AKP’nin çıkardığı ilk cumhurbaşkanı olan Gül ise, 2014 yılında bu görevinden ayrılmasından sonra davet edilmesine karşın AKP’nin hiçbir parti faaliyetine katılmamıştı.