Saadet Partisi adayını açıkladı

Saadet Partisi adayını açıkladı

Saadet Partisinin 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayı Temel Karamollaoğlu oldu

Saadet Partisinin Cumhurbaşkanı adayı parti Genel Başkanı Temel Karamolloğlu oldu. Partinin sloganı ise " Türkiye'ye bilge başkan" olarak belirlendi.

Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı partinin genel başkanı Temel Karamollaoğlu oldu. Saadet Partisi’nin cumhurbaşkanı adayını açıklamak için Türkiye Barolar Birliği salonunda tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantıya Saadet Partisi eski genel başkanları Recai Kutan ve Mustafa Kamalak’ın yanı sıra il başkanları, Genel İdare Kurulu üyeleri ile partililer katıldı. Toplantıda, “Saadet gelecek yüzler gülecek”, “Bir lider 5 yıldız iktidara hazırız” sloganları atıldı.

Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayını Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın açıkladı. Aydın, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ilgili mercilerde titiz bir çalışma yapıldı. Bu çalışmalarda duruşu, kişiliği, söylemlerindeki asalet ve nezaketi ile bir isim hep ön plandaydı. Tüm sözlükler bilgeliği iyi ahlaklı, bilgili ve örnek insan olarak tarif eder. İşte bu tarifin Türk siyasetindeki adı bilge başkan Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Cumhurbaşkanı adayıdır” dedi.

Temel Karamollaoğlu ise konuşmasında şunları söyledi:

PARTİMİZİN UÇAĞI YOK AMA İNANCI VAR

Omuzlarıma kaldırılması zor mükellefiyet yüklediniz. Cenab-ı Hak bu görevi asalet ve nezaketinize uygun şekilde yerine getirmeyi nasip etsin. Bu süreçte önce güvencemiz Cenab-ı Hak sonra sizlersiniz. Saadet Partisi’nde davasına bağlı bir teşkilat var. İbadet aşkıyla çalışan bir kadro var. Saadet Partisi’nin milyonlarca lira seçim yardımı, devlet uçakları, araçları yok ama Saadet Partisi’nde inanç, azim, fedakarlık, bereket var. Bu kadro Türkiye’nin güvencesi, sigortası, teminatı…

ÜSLUPLARINA DİKKAT ETMELİLER

Seçimler bir demokrasi yarışıdır, siyasi partiler birbirinin düşmanı değil rakibidir. Seçim meydanlarına çıkarken ilk çağrım, bu süreçte özellikle parti liderleri devletin başındakiler üsluplarına dikkat etmek zorundadır. İnsafsız suçlama, yaftalamak yerine çözüm için projeleri anlatmalıyız. Öfkeyle, nefretle değil sağduyu ve nezaket ile hareket etmeliyiz. Bu ülke için en tehlike şey kutuplaşma, kamplaşmadır. Oy devşirmek için toplumu germek, seçimi savaş gibi görmek, her konuda ülkeyi ayıracak üsluplar millete yapılacak en büyük kötülüktür.

BOZUK DÜZENİ DEĞİŞTİRMEYE ADAYIZ

İktidarı değil bozuk düzeni değiştirmek istiyoruz. A Partisi gelmiş B partisi gitmiş anlam taşımaz. Kişilerin değil sistemin alternatifiyiz. Bizim yönetimimizde yolsuzluğa, yandaşlığa, yalakalığa hiçbir zaman yer olmayacaktır. İhalelerde şeffaf, denetlemelerde titiz olacağız. Çevremizde, yalakaların öbekleşmesine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz.

Türkiye Barolar Birliği Litai Konukevi’nde, saat 10:00 başlayan basın toplantısına, eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez gibi isimler de davet edildi.

GÜL: TEMEL BEYİN YAPTIĞI TEMASLAR SONUCUNDA...

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Saadet Partisi, CHP ve İyi Parti’nin ‘ortak adayı’ olabileceği uzun süre konuşulmuştu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar tarafından ‘aday olmaması’ ricasıyla ziyaret edildiği iddia edilen Gül ise cumartesi günü yaptığı açıklamada ismini Karamollaoğlu’nun ortaya attığını savunarak, “Geniş bir mutabakat söz konusu olursa o zaman üstümüze düşeni arkadaşlarımla beraber yapmaktan kaçınmayacağımı da söylemişimdir. Gelecekle ilgili kaygılarım varken toplumun büyük kesiminden de talep gelince böyle bir sorumsuzluk göstermeyeceğimizi de ifade etmişimdir.  Temel Bey'in yaptığı temaslar sonucunda böyle bir mutabakatın olmadığı görülmüştür. Böylece adaylığımla ilgili bir süreç artık söz konusu değildir” demişti.

"PARTİMİZ ÇABASINI SÜRDÜRECEK"

Cumhurbaşkanı adayının duyurulmasına dair Saadet Partisi Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Saadet Partisi, 1 Mayıs Salı 10:00'da 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçim için Cumhurbaşkanı adayını ilan edecektir. Cumhurbaşkanı adaylığı için nihai kararı 1 Mayıs 2018 Salı günü Ankara’da düzenlenecek bir program ile aziz milletimizle paylaşılacaktır.

Ülkemiz 24 Haziran Pazar günü önemli bir seçime gidecektir.

Saadet Partisi, bu tarihi seçimle ilgili yetkili organlarında gerekli değerlendirmeleri yapmış, titiz bir şekilde yürütülen anket, istişare ve görüşmeler neticesinde partimizin Cumhurbaşkanı adaylığı için nihai kararı 1 Mayıs 2018 Salı günü Ankara’da düzenlenecek bir program ile aziz milletimizle paylaşılacaktır.

Partimiz bundan önceki süreçte olduğu gibi bundan sonraki süreçte de ülkemizin demokrasi ve uzlaşma kültürüne katkı yapma çabasını sürdürecektir."

TEMEL KARAMOLLAOĞLU KİMDİR?

Cumhurbaşkanlığı erken seçimlerinde Saadet Partisi (SP)'den cumhurbaşkanı adayının seçilmesi için yapılan oylamada partinin genel başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ismi gösterildi. 

Saadet Partisi (SP) 6. Olağan Kongresi'nde Genel Başkanlık görevini icra eden Temel Karamollaoğlu, 7 Haziran 1941 tarihinde Kahramanmaraş ilinde dünyaya geldi. Bürokrasi ve siyaset alanında aktif olarak faaliyetlerini yürüten Temek Karamollaoğlu; Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi yönetimlerinde görevde bulundu. 1968 yılından vefatına kadar 45 yıl boyunca Necmettin Erbakan’ın yakın çalışma ekibinde bulunan Temel Karamollaoğlu, 16, 20 ve 21. dönemlerinde milletvekilliğe getirilmiştir.

Aslen Sivaslı olan Temel Karamollaoğlu, lise eğitimini 1959 tarihinde Kayseri’de bitirdi. Üniversite eğitimini ise 1964 tarihinde, Manchester Üniversitesi Tekstil Teknoloji bölümünden tamamlayarak mezun oldu. 1960 tarihinde Sümerbank bursu aracılığıyla eğitim için İngiltere’ye giden Temel Karamollaoğlu, yüksek lisans eğitimini de, Manchester Üniversitesi’nde bitirdi.