Saadet Partisi Gaziosmanpaşa adayı Bilal Ay: Biz kazanınca kaybeden olmayacak

Saadet Partisi Gaziosmanpaşa adayı Bilal Ay: Biz kazanınca kaybeden olmayacak

Türkiye pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi geri sayıma başlarken, seçim heyecanı yaşayan isimlerden biri de Saadet Partisi Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı Bilal Ay. Genç başkan adayı ilçeye dair hedeflerini anlattı, ''Biz kazanınca kaybeden olmayacak'' ifadesini kullandı.

Batuhan Batan

İstanbul'un en kalabalık ilçelerinden Gaziosmanpaşa'da 'AŞK' belediyeciliği diyerek yola çıkan ve 'adil, şeffaf ve kararlı' belediyecilik vaadinde bulunan Saadet Partisi'nin Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı Bilal Ay, seçim çalışmalarını anlattı. Kamuoyu araştırmalarına göre seçim yarışında önde gözüktüğünü belirten genç başkan adayı, ''Gaziosmanpaşa’da bizden başka bir muhalefet partisinin seçim kazanma ihtimali yok.'' derken,'' Biz kazanınca kaybeden olmayacak. 500 bin Gaziosmanpaşalının tamamı kazanacak.'' ifadesini kullandı. 

''Seçimi rekor oyla kazanacağız'' diyen Bilal Ay'a Gaziosmanpaşa'ya dair hedeflerini ve projelerini sorduk, iddialı cevaplar aldık. 

Seçim çalışmaları nasıl gidiyor, halktan aldığınız tepkiler ne yönde?

Biz tepki almıyoruz. Destek görüyoruz. İnsanlarımız, bizi bağrına basıyor. Bu noktada son derece verimli ve keyifli bir seçim süreci geçirdik, artık sonuna yaklaştığımız bugünlerde de geçirmeye devam ediyoruz.

İnsanlarımız bizi gerçekten seviyor. Beni hiç tanımadığı halde “Bilal’im” diyerek sarılan teyzemiz de oluyor, yine tanımadığı halde “Bilalcim nasılsın?” diye selam veren kardeşimizde… Ben doğma büyüme Gaziosmanpaşalıyım. Onların evladıyım. Hem 500 bin Gaziosmanpaşalı bunu görüyor hem de bana bunu hissettiriyorlar.

AKP iktidarının ayrımcı dili sokakta nasıl bir karşılık buluyor? Bu söylemlerin seçmen üzerinde bir etkisi var mı?

Hiç etki etmiyor desek doğru olmaz ama inanın çok ama çok kısıtlı bir etki alanı var. Biz 500 bin Gaziosmanpaşalının tamamını seviyoruz. Ayrım yapmadan hepsini kucaklıyoruz. Bu bir yerel seçim. Elbette ki çok önemli. İlçemizin, insanımızın geleceğini çok yakından ilgilendiriyor. Ama bu uğurda bile olsa, kavgaya, gürültüye, kalp kırmaya değmez diye düşünüyorum. 

Saadet Partililer mevcut belediye başkanı ve başkan adayı AKP'li Hasan Tahsin Usta karşısındaki en güçlü aday olduğunuz söylüyor. Siz şansınızı nasıl görüyorsunuz?

Bu sadece bizim söylemimiz değil aynı zamanda da bir realite. Bakın, bugün Gaziosmanpaşa’da bizden başka bir muhalefet partisinin seçim kazanma ihtimali yok. Sokaklara bakın bunu göreceksiniz. Kamuoyu araştırmalarına bakın bunu göreceksiniz. İlçemizin sosyolojisine bakın bunu göreceksiniz. Seçim matematiğine bakın bunu göreceksiniz.

Biraz daha açalım dilerseniz…

Uzun süredir seçim kampanyası yürütüyoruz ama esasen bu süreç 2014’den beri devam ediyor. İnsanlarımız bizi destekleyeceklerini yoğun bir şekilde ifade ediyor. Sevgilerini göstermekten çekinmiyorlar. Ayrıca, bana gelen mesajları da sizinle paylaşsam ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. Her kesimden, her partiden insanımız “ilçemiz için Bilal Ay” diyor.

Elimize zaman zaman kamuoyu araştırmaları geliyor. Burada biz birinci çıkıyoruz. İkinci AKP, üçüncü ise CHP çıkıyor. Ayrıca şunu da beyan edeyim. CHP’nin bir şekilde burada aradan sıyrılma ve seçim kazanma ihtimali bulunmuyor.

Seçim matematiğinde ise bizimle AK Parti’nin oyları toplamı yüzde 65. Tam ortadan ikiye dahi bölünse 32,5 ediyor. CHP’nin aldığı maksimum oy yüzde 25. Hem bunu arttırabileceği bir kitle yok hem de mevcut araştırmalarda bu oranında bir miktar altında görülüyor.

Özetle Gaziosmanpaşalının önünde iki seçenek var. Ya bizi seçecek ve her kesim dokunan 200 projemiz ile ilçemize ve insanımıza büyük hizmetler edeceğiz. Ya da Hasan Tahsin Usta’dan memnun ise yönetimin devamı yönünde oy kullanacak. Ancak görüyoruz ki biz bu seçimi kazanacağız. Sadece kazanmakla kalmayacağız rekor oyla kazanacağız. Biz kazanınca kaybeden olmayacak. 500 bin Gaziosmanpaşalının tamamı kazanacak.

Gaziosmanpaşa'ya dair en önemli hedefiniz nedir, seçilmeniz durumunda Gaziosmanpaşa'da nasıl bir değişim yaşanacak?

Bugün Gaziosmanpaşa, belediye hizmetleri noktasında çok geride kalmış durumda. Komşu ilçelerinde rutin haline gelen hizmetler bizim ilçemizde yok. Bizden 10 sene önce ayrılan Sultangazi ve Arnavutköy bile bizi geçmiş durumda.

Ben Gaziosmanpaşa’yı mutlu insanların yaşadığı bir yer haline getirmek istiyorum. Bugün ilçemizde gençler mutsuz, esnaf mutsuz, spor kulüpleri mutsuz, kadınlar mutsuz, kentsel dönüşüm muhatapları mutsuz… Kısacası herkes mutsuz.

Biz bu durumu değiştireceğiz. Bunu AŞK ile yapacağız. AŞK, hem bizim ilçemize ve insanlarımıza duyduğumuz derin sevgiyi yansıtıyor. Hem de bizim belediyecilik mottomuz. AŞK’ın A’sı adalet ve azim, K’si kalite ve kararlılık, Ş’si ise şefkat ve şeffaflık manasına geliyor.

Biz kazandığımızda Gaziosmanpaşa’da her alanda büyük bir gelişim yaşanacak. İlçemiz İstanbul’un parlayan yıldızı haline gelecek. Bunu halkımızla birlikte, onlarla el ele vererek yapacağız.

Bölgedeki en yakıcı konulardan biri kentsel dönüşüm ve mağduriyet yaşayan birçok yurttaş söz konusu. Kentsel dönüşüm konusunda bir planlamanız var mı?

Biz, kentsel dönüşümle ilgili bakışımızı 2014’te ortaya koyduk. Adına da hak merkezli dönüşüm dedik. AK Parti’nin o gün ifade ettiği sisteminde problemler doğuracağını açıkladık. Bugün geldiğimiz noktada, maalesef haklı çıktık.

Bizim kentsel dönüşüm konusunda birbirini tamamlayıcı bir çok projemiz var. Öncelikle şunu ifade ediyoruz. Belediye ticari bir şirket değildir. Biz rantla değil halka ilgili olacağız. Önceliğimiz rant değil hak ve halk olacak. İkinci olarak, Gaziosmanpaşalıların kendi semtlerinde yaşamaya devam edeceği bir model belirledik. Üçüncüsü, imar artışı sadece kentsel dönüşümün maliyetini karşılayacak kadar olacak, yüksek katlı binalarda hayatı felç edecek bir dönüşüm olmayacak. Dördüncüsü Gaziosmanpaşalı net kaç metrekarelik bir yere sahipse yeni evi de yine net o ölçülerde olacak. Kayıp yaşanmayacak. Beşincisi, Gaziosmanpaşalılar kendi müteahhitleri seçebilecek.

Açıkça ilan ediyorum. Tek bir vatandaşımız dahi mağdur olmayacak.

Gaziosmanpaşa yalnızca İstanbul'un değil Türkiye'nin de en kalabalık ilçelerinden biri ve genç nüfus da oldukça fazla. Aynı zamanda bu gençler alt gelir seviyesinden ailelerin çocukları. Gaziosmanpaşa'da yaşayan gençler için bir projeniz olacak mı?

Biz projelerimizi belirlerken her kesime dokunacak projeler olmasına özen gösterdik.  Bunlar içerisinde gençlerimiz için projelerimiz elbette ki var ve geniş de bir yer kaplıyor. Gençlerimize yönelik olanların dışında da onlara değecek projeler mevcut ancak burada her birine tek tek değinmek pek mümkün görünmüyor.

Kısaca bahsetmek gerekirse, gençlerimiz için ücretsiz wi-fi, gençlerimizin gönüllerinde eğlenebilecekleri GENÇPARK, Gençlerimizin yazılım, kodlama, sosyal medya uzmanlığı, youtuberlik gibi alanlarda eğitim alabilecekleri TEKNOGENÇ, Kapalı ve açık spor alanları, kültür parkları, yürüyüş yolları ve etkinlik alanlarının olacağı Gaziosmanpaşa Gençlik Vadisi, sürekli açık bir eğitim alanı olacak olan 7/24 Etüt Merkezi, Greenbox Stüdyosu, Mahalle Spor Merkezleri, ücretsiz dil eğitimi ve yine ücretsiz kariyer danışmanlığı hizmetlerimiz olacak.

Projelerimiz bunlarla sınırlı değil, proje kitapçığımız eline ulaşmamış herkesten ricam www.bilalay.com’dan bütün projelerimizi incelesinler.