Saadet Partisi’nin CHP ile ittifakına tepki: ‘Yönetimin milli görüşle alakası kalmadı'

Saadet Partisi’nin CHP ile ittifakına tepki: ‘Yönetimin milli görüşle alakası kalmadı'

Milli Görüşçü Kuruluşlar Platformu adına açıklama yapan Saadet Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı Aydın, ittifaka tepki göstererek, yönetimi eleştirdi.

Milli Görüşçü Kuruluşlar Platformu, Saadet Partisi’nin CHP ile yaptığı ittifakına tepki gösterdi.

Platform adına açıklama yapan Saadet Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın, “Milli Görüş, üç beş milletvekili için harcanacak bir değer değil, büyük bir davanın adıdır ve artık bu Saadet Partisi yönetiminin Milli Görüş’le alakası kalmamıştır” dedi.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, Milli Görüşçü Kuruluşlar Platformu adına yazılı açıklama yapan eski Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aydın, yapılan ittifakı eleştirdi. Aydın, “Son derece kritik bir seçim öncesi siyasi partilerimizin özellikle muhalefet partilerinin ülkedeki durumdan ne kadar habersiz olduklarını görmek, biz Sadık Milli Görüşcü’leri üzmüştür” dedi.

“Özellikle muhalefet partilerinin başkanlarının görüşme trafiğindeki hızın, kendi seçmenlerinin de başını döndürdüğünü” savunan Aydın, şu açıklamalarda bulundu:

 “İTTİFAK DEĞİL ORTAK HÜKÜMET KURSUNLAR’

“Ortak Cumhurbaşkanı adayı çıkaramayan muhalefet partileri, barajı aşmış sayılmak, birkaç milletvekili fazla çıkarmak, hazine yardımına ulaşmak gibi amaçlarını gizlemeden ittifak kurmuşlardır. Bu ittifak, her türlü samimiyetten uzak tamamen hesabi ve fırsatçı bir beraberlik halidir. Fikir ve gönül iklimi farklı kitlelerin temsilcilerinin bu beraberliği siyaseten de çok yanlıştır. Bu tür partilerin seçim ittifakı değil, koalisyon hükümetleri kurmaları daha doğru olup böyle de ola-gelmiştir.”