Sağanak İstanbul'u esir aldı

Sağanak İstanbul'u esir aldı

Meteoroloji'nin sağanak ve yıldırım uyarısı yaptığı İstanbul'da, beklenen yağış sabahın ilk saatlerinde başladı.

İstanbul genelinde beklenen sağanak yağış gök gürültüsü ve şimşeklerle etkili oluyor. 

Ümraniye Dudullu Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir hurdalığa yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangın, itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü. Kent genelinde yoğun yağış etkisini sürdürüyor.

Çamlıca'da Televizyon Kulesi üzerine yıldırım düştü.

Sağanak İstanbul'u esir aldı

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada "TF1 Maçka- Taşkışla teleferik hattı hava muhalefeti nedeniyle kısa bir süre işletmeye kapatılmıştır. Anlayışınız için teşekkür ederiz." denildi.

Sağanak İstanbul'u esir aldı

Türkiye genelinde yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Türkiye'nin  kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Aksaray, Kayseri, Nevşehir ve Niğde çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Trakya (Edirne, Kırklareli), Marmara’nın doğusu (Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Balıkesir'in kuzeyi, İstanbul Boğaz çevresi ve Anadolu Yakasında), Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri) ile Samsun’un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (15-40 kg/m2) olması bekleniyor