Sağlık sendikası yöneticileri yoğun bakımı bastı, doktoru tehdit etti!

Sağlık sendikası yöneticileri yoğun bakımı bastı, doktoru tehdit etti!

Eskişehir Tabip Odası Yönetim Kurulu, Sağlık-Sen yöneticilerinin Şehir Hastanesinde görev yapan doktoru tehdit ettiğini ve yoğun bakıma zorbalıkla girdiğini iddia etti. Eskişehir Tabip Odası Yönetim Kurulu konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Eskişehir Şehir Hastanesinde görev yapan doktorun, Sağlık-Sen Başkanı'nı tarafından tehdit edildiği ve yoğun bakıma zorla girmeye çalışıldığı ifade edildi.

Eskişehir Tabip Odası Yönetim Kurulu ise, konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

Eskişehir Tabip Odası Yönetim Kurulu, Sağlık-Sen yöneticilerinin Şehir Hastanesinde görev yapan doktoru tehdit ettiğini ve yoğun bakıma zorbalıkla girdiğini iddia ederken, hastaların yaşamlarının hiçe sayıldığını da belirtti.

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kez hekime yönelen şiddet bir hastadan, hasta yakınından gelmedi. Sözde sağlık çalışanlarının hakkını savunmak için kurulan bir sendikanın yöneticileri yoğun bakım servisinde görev yapmakta olan yoğun bakım uzmanı bir hekimi hedef aldılar. Eskişehir Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’ne gelen Sağlık Sen Eskişehir Şube yöneticileri hastanenin ve hekimliğin tüm kural ve uygulamalarını hiçe saydılar, hasta mahremiyetini önemsemediler. Yoğun bakımların özel alanlar olduğunu kendilerine hatırlatan yoğun bakım uzmanı hekim arkadaşımızı tehdit ettiler."

'ZORBALIKLARI YENECEK KUDRETE SAHİBİZ'
Sakarya gazetesinde yer alan habere göre, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Hekim arkadaşımızı tehdit edenler sağlık meslek mensubu olmalarına ve hastane içinde uyulması gereken kuralları çok iyi bilmelerine rağmen biz her şeye muktediriz, biz güçlüyüz diyerek hastaların da yaşamlarını tehdit eder bir biçimde yoğun bakıma tüm uyarılara rağmen girme özensizliğini gösterdiler. Muhatabımız hekimlerdir, buradan tüm hekimlere sesleniyoruz. Biz hekimler sağlık kurumlarımızın birkaç zorbanın istediği gibi değil, uluslararası hekimlik uygulamalarının gerektirdiği şekilde yönetilmesini sağlayacağız. Hekimliğin gücü ve bilgeliği tüm zorbalıkları yenecek kudrete sahiptir.”