Sağlıkçılardan Berat Albayrak'ı terleten soru

Sağlıkçılardan Berat Albayrak'ı terleten soru

Atanmayı bekleyen sağlıkçılar, Ankara'da yapılan 'Gençlik Buluşması'nda, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ı soruları terletti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sahada personel eksikliği olduğunu açıklamasına karşın binlerce sağlıkçı, 9 aydır kadro tahsis edilmesini bekliyor.

Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası ile 28 Şubat tarihinde 647 pratisyen, 773 uzman tabip, 58 yandal olmak üzere toplamda 1480 kişinin ataması yapıldı. 

Ancak hemşire, ebe, sağlık memuru, teknisyen, tekniker, fizyoterapistlerin de içinde olduğu 39 branş hâlâ atama bekliyor. Atanmayı bekleyen sağlık personelinin, başkentte önceki gün yapılan “Gençlik Buluşması”nda Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’a soruları ile tepki gösterdiği öğrenildi.

'ANIMSAYAMADIM'

Cumhuriyet'ten Şeyma Paşayiğit'in haberine göre, sağlıkçılar, alım sayısının Maliye Bakanlığı’ndan ne zaman onaylanacağını sordu. Albayrak ise bütçeye göre kontenjanların ayrıldığını ve Sağlık Bakanlığı’nın 2019 yılı personel alımı sayısının ne kadar olduğunu anımsayamadığını söyledi.