Sahte içki yaptı... 22 yıldan 34 yıla kadar hapis isteniyor

Sahte içki yaptı... 22 yıldan 34 yıla kadar hapis isteniyor

İstanbul Güngören'de tekel bayii sahibi Musa Ç.’nin 'Mastika' diye bilinen sattığı sahte içki ile bir kişinin ölümüne bir kişininde yaralanmasına neden olduğu iddia edilen davada mütalaa açıklandı. Mütalaada sanık Musa Ç.'nin ‘’Bozulmuş veya değiştirilmiş gıda veya ilaçların ticareti’’ , ‘’Olası kast ile ölüme neden olma’’ ve "Olası kastla hayati tehlike geçirecek şekilde yaralama" suçlarından 22 yıldan 34 yıla kadar hapsi istendi.

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Musa Ç. katıldı. İş yerinde polis tarafından yapılan aramada 636 şişe kaçak içki yakalanan Musa Ç. Duruşmadaki savunmasında : “Tekel bayisini işletiyordum. Maktül  H.K.'yı tanırım. Ancak H.İ.’yi  tanımıyorum. H.K. zaman zaman benden kaçak olan Mastika (Türk Gıda Kodeksine uygun olmayan bir markanın Türkçe tanımı) isimli içkiden  alırdı. Son bir haftada  bana gelmedi,  sonrasında  bu olay gerçekleşti. ‘' dedi.

‘'TESADÜFEN KAÇAK İÇKİ ALDIM''

Savunmasının devamında Musa Ç. 11 yıldır esnaf olduğunu belirterek, ‘'İş yerimde bulunan ve kaçak olduğunu belirttiğim içkileri yoldan geçen bir arabadan satıyorlardı, tesadüfen aldım. Bu suçlamayı kabul etmiyorum ancak bu içkileri sattığım için de pişmanım” dedi.

“MASTİKAYI UCUZ OLDUĞU İÇİN İÇİYORDUM”

Mahkemede şikayetçi H.İ. “Sanıktan mastika ibareli rakı alıyordum. Bazen de dışarıdan aldığım oluyordu. Mastika ve bazen de viski alıyordum. Ucuz satıldığı için mastika rakısı alıyordum. Aşağı yukarı hergün sanıktan içki alıyordum. Ben almasam bile arkadaşlar alıp veriyordu. Rahatsızlandığım gün de gündüzden arkadaşımın Musa Ç.'den aldığı mastika rakı içmiştim. Gece de rahatsızlandım. Sonra hastaneye gittik. Ondan sonra da birşey hatırlamıyorum. Hastanede 4 gün  yoğun bakımda kaldım. 7 gün de müşahade de kaldım. Şikayetçiyim” dedi.

Savcı mütalaasında, H.K. 28 Şubat 2017’de rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan H.K. başı dönen ve görmede hafif bulanıklık yaşandı. Bu belirtiler üzerine diyalize bağlanan H.K. hayatını kaybetti. Bir diğer mağdur H.İ. ise 1 Mart 2017'de  rahatsızlanarak Bağcılar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. H.İ.’nin kızı G.Z.Y.’de  babasının sürekli alkol kullandığını, sahte içkiden zehirlenmiş olabileceğini, sahte içkileri de babası H.İ.’nin sanık Musa Ç.’nin işyerinden aldığını söyledi. Bu ifadesinin ardından polis gösterilen bayide arama yaptı ve 636 adet bandrolsüz kaçak sahte içki ele geçirdi. Bayi  de mühürlendi. Maktül H.K.’nın metil alkol zehirlenmesi sonucu öldüğü tespit edildi. Şikayetçi H.İ. da hayati tehlike geçirecek ve basit bir tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde yaralandığı belirtildi. Mütalaada içkilerin sanığın insan sağlığı için tehlikeli olup ölümlere yol açabilen ve yasal olmayan şekilde üretilen kaçak sahte içkileri bu niteliğini bilip sonucunu öngörererek sanığın satışa arz ettiği ifade edilerek, sanığın eylemi neticesinde H.K.’nın (67) yaşamını yitirdiği, şikayetçi H.İ.’nin (64) ise hayati tehlike geçirecek şekilde yaralandığı öne sürüldü. Mütalaada sanık Musa Ç.’nin “Olası kast ile ölüme neden olma” suçundan 20 yıldan 25 yıla  “Olası kastla hayati tehlike geçirecek şekilde yaralama” 1 yıldan 4 yıla  ve “Bozulmuş veya değiştirilmiş gıda veya ilaçların ticareti” suçundan da 1 yıldan  5 yıla kadar hapsi istendi

SANIK AVUKATI “KAMERA KAYDI YOK”

Sanık Musa Ç.’nin avukatı “Dosyada varsayımlarla hareket edilmiştir. Ölen ve yaralanan şahsın içtikleri içkilerin müvekkilimden aldıklarına ilişkin herhangi bir kamera kaydı gibi somut bir delil yoktur. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyoruz” dedi. Mahkeme heyeti, sanık Musa Ç.'nin tutukluluk halinin devamını hükmederek , taraflara esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için taraflara süre  vererek duruşmayı erteledi.