Şaibe iddiaları TBMM'de:  Kime çıktı bu ikramiyeler?

Şaibe iddiaları TBMM'de: Kime çıktı bu ikramiyeler?

Milli Piyango'da yaşanan şaibeli olayların ardından CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 'Genel Müdürü görevden almakla bu konu kapatılamaz. Bu zamana kadar hangi ikramiyelerde ne yapılmış, kime ne kadar ikramiye isabet etmiş, bu kişiler kim?' dedi.

Milli Piyango’da yaşanan şaibe iddialarının ardından genel müdür görevden alınmış, iddiaların üzeri örtülmüştü. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, TBMM’ye araştırma önergesi verdi. Tahsin,“Milli Piyango'da vatandaşların çalınan umutları ve parası var. Genel Müdürü görevden almakla bu konu kapatılamaz. Bu zamana kadar hangi ikramiyelerde ne yapılmış, kime ne kadar ikramiye isabet etmiş, bu kişiler kim? Kamu görevlileri bu işe neden ve nasıl girmiş hepsinin ortaya çıkarılması ve hukuki sürecin de bir an önce başlatılması gerekir” dedi.

'30 YIL ÖNCESİNE AİT'

Tarhan yaptığı açıklamada, Milli Piyangodaki ikramiyelerin adrese teslim olduğunu öne sürdü ve “Milli Değil Yanlı Piyango” yorumunda bulundu.Milli Piyango Genel Müdürlüğünün ikramiyelerinde son zamanlarda gözle görünür şaibelerin olduğunu savunan Tarhan, “En son Gebze'ye isabet eden bir ikramiyenin çekiliş tarihi neredeyse 30 yıl öncesine ait olarak Genel Müdürlüğün internet sitesinden yayınlandı. Rakamlar inanılmaz olasılık kombinasyonlarıyla art arda geliyor” dedi.