Saldırıya uğrayan CHP'li başkandan açıklama

Saldırıya uğrayan CHP'li başkandan açıklama

Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri’nin yıkımı esnasında Bakırköy Belediyesi bünyesinde çalışan bir işçi bu sabah hayatını kaybetti. Birkaç günden beri devam eden yıkımda, başına demir isabet eden işçinin kurtarılamadığı öğrenildi. Yıkılan tesisi işleten şirketin yetkilileri Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'na saldırı girişiminde bulundu. Kerimoğlu da savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yıkım çalışmalarının sürdüğü Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri'nde, başına demir parçası düşen Bakırköy Belediyesi'nin temizlik işçisi olay yerinde hayatını kaybetti.

sabah saatlerinde yıkımın devam ettiği Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri'nde yaşandı. Bakırköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde görevli Mustafa Yılmaz, yıkımın olduğu alanda toz kalkmaması için sulama yapıyordu. Bu sırada yıkım yapılan tesisten Yılmaz'ın başına demir düştü. Haberi alır almaz olay yerine giden Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu inceleme yaptığı sırada saldırıya uğradı. Bu sırada tesisin işletmecisi şirketin yetkilileri Serhat Varan, Şeref Varan ve Alper İnanç Kerimoğlu'nun üstüne yürüdü araya zabıtalar ve belediye çalışanları girdi.

Kerimoğlu saldıranları savcılığa şikayet ettiklerini belirterek şu açıklamayı yaptı:

Bugün 3194 sayılı İmar Kanunu 32. Maddesi çerçevesinde Mahkeme Kararı gereğince, kaçak bir yapının yıkımı sırasında hayatını kaybeden değerli emekçi arkadaşımız Mustafa YILMAZ’ a  Allahtan rahmet kederli ailesine,  sevenlerine ve Bakırköy Belediyesi çalışanlarına başsağlığı diliyorum.
 
Ne yazık ki bugün, bu acımızı yaşarken, bir grubun hakaret ve tehditlerine  maruz kaldık. Yaşadığımız büyük acının etkisi altında iken, bu vahim iş kazasını fırsata dönüştürerek provokasyon yapanlar hakkında savcılığa gerekli suç duyurusunda bulunduk. 

Biz orada kaybettiğimiz çalışma arkadaşımızın derdinde iken, acımızı hafife alan, önemsemeyen kişileri önce Allah’a sonra halkın vicdanına havale ediyorum.
Kederli ailesine ve Bakırköy Belediyesindeki tüm çalışma arkadaşlarıma başsağlığı diliyorum.