Samsun'da devlet zirvesi: Mustafa Kemal'in ayak bastığı yerdeler

Samsun'da devlet zirvesi: Mustafa Kemal'in ayak bastığı yerdeler

Samsun'da Tütün İskelesi olarak da bilinen Kurtuluş Yolu'nda 19 Mayıs töreni yapılıyor.

Samsun Kurtuluş Yolu Tütün İskelesi'ndeki 19 Mayıs'ın 100. yıl kutlama töreni AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in katılımıyla Samsun'da gerçekleşiyor. 

Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Samsun'da düzenlenen etkinlikte konuştu. Erdoğan, "Her gün içeride ve dışarıda ülkemizde kurulan tuzakları bozuyoruz" dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

"Sultan Alparslan'ın kazandığı zafer iki ordunun çarpışmasından oluşan bir zafer değildir. Osmanlı'nın takati kesildiğinde de yerini taze bir nefes olarak cumhuriyet almıştır. Bizim geleneğimizde devletin ismi ve yöneticileri değişir, bizim devletimiz hep tektir. 

Tarihin ve arşivlerin ortaya koyduğu gerçeklere rağmen bir asırdır bizi suçlayanlar, insanlarımızın çektiği acıları görmüyor. Kim olduğumuzu, nereden geldiğimizi, nereye gittiğimizi biz çok iyi biliyoruz.

'HER ŞEYE RAĞMEN 2023 HEDEFLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'

Bugün 19 Mayıs'ta Samsun'dan başlayarak 29 Ekim 2023'e kadar sürecek bir dizi 100. yıl etkinliklerine başlıyoruz. Bu tür yıl dönümleri köklü bir muhasebe yapmamızı sağlıyoruz. TBMM ile muhasebemizi yaparken bu çatı altında verilen kararları enine boyuna düşünüp tartışacağız.

Biz kendi hesabımıza bu muhasabeye uzun yıllarca yaptık. 2023 hedefleri ile milletimizin önüne çıktık. Her şeye rağmen 2023 hedeflerimize bağlıyız, takibini sıkı bir şekilde yapıyoruz. Bakanlarımızdan belediyelere kadar kamu kurumlarının performanslarını raporluyoruz. Her gün içeride ve dışarıda ülkemizde kurulan tuzakları bozuyoruz.

Gençlerimiz büyük oyunu görüyor; vatanlarına, bayraklarına dört elle sahip çıkıyor. Ne zaman tek millet, bayrak dediysek en güçlü cevabı gençlerimizden aldık. 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim ruhu ülkemizin her köşesinde yaşanıyor. Gazi Mustafa Kemal, beraberindeki bir avuç arkadaşı ile başlattığı mücadeleye inanmayanları vardı. Rahmetli Menderes, demokrasi bayrağını açtığında ona inanmıyorlardı. Ülkemizi 17 yıldır muasır medeniyetler seviyesine çıkarmayı gerçekleştirdik.

29 Ekim'de ilan ettiğimiz cumhuriyetimize son devletimiz olduğu bilinci ile korumaya var mısınız? 15 Temmuz'da olduğu gibi gerektiğinde canımız pahasına mücadele etmeye var mısınız? Türkiye'ye çelme takmaya, önüne engel koyanlara ders vermeye var mısınız? Maziden atiye kurduğumzu köprüyü ebediyete kadar korumaya var mısınız? Bir kez daha 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyorum."

Etkinliğin yapıldığı yer, Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının Bandırma Vapuru'ndan indiği yeri temsil ediyor. 

İşte o görüntüler: