Sanatçılardan 'ODTÜ Bahar Şenliği' açıklaması

Sanatçılardan 'ODTÜ Bahar Şenliği' açıklaması

Ankara'da bulunan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü'nün bu yıl 33'üncüsü yapılması planlanan Uluslararası Bahar Şenliği'ni iptal etmesinin ardından çok sayıda sanatçı organizasyona destek mesajı yayımladı.

ODTÜ'nün önemli gelenekleri arasında gösterilen Bahar Şenliği, her yıl Uluslararası Gençlik Topluluğu (UGT) tarafından düzenleniyor ve dört gün sürüyordu. Şenlik, ODTÜ'nün adını tribünündeki yazıdan alan "Devrim Stadı" olarak bilinen sahasında yapılıyordu. Bu yıl ise rektörlük etkinliğin düzenlenmeyeceğini açıkladı.

ODTÜ Rektörlüğü'nden öğrencilere gönderilen yazıda, şenlik için yeni bir format önerildiğini ancak bu önerinin UGT tarafından kabul edilmediği belirtildi.

Yazıda, "Söz konusu öneri, KKM (Kültür ve Kongre Merkezi) Otopark alanının saat 22:00'ye dek ve KKM salonlarının mesai saatleri içinde topluluk stantları ve etkinlikleri için kullanımı, otopark alanında Rektörlük olanakları ile kurulacak sahnede müzik topluluklarının sahne alması, Avusturya Elçiliği katkıları ile Avusturya'dan gelecek sanatçıların konseri, uluslararası öğrenci stantlarının kurulması ve kermes talebinde bulunan toplulukların hazırlayacakları yiyecek stantlarını içermektedir" denildi.

HALUK LEVENT'TEN ÇAĞRI
Bu açıklamanın ardından Haluk Levent, hiçbir ücret talep etmeden sahne alacağını açıklamıştı.

Bu karara ise müzisyen Haluk Leventtepki gösterdi. Twitter’dan “Sayın ODTÜ rektörüne çağrımdır!” diye yazan Levent, “Ben eski okulumda konser vermeye hazırım. Bir- iki rock grubu da yanımda getiririm.. Bu festival olsun. Valla para almayacağız ve ses-ışık tesisatını da kendimiz getireceğiz.. Haydi sayın Rektörüm!” ifadelerini kullandı.

Saatçılardan destek mesajları yağdı: