Trump, Japonya'ya gitti, Kuzey Kore'den mesaj gecikmedi: Geç olur

Trump, Japonya'ya gitti, Kuzey Kore'den mesaj gecikmedi: Geç olur

Kuzey Kore, Asya turu kapsamında Güney Kore'yi ziyaret edecek olan, bugün de Japonya'da bulunan ABD Başkanı Donald Trump'a 'acımasızca cezalandırma' uyarısı yaptı.

Yonhap ajansının haberine göre, Kuzey Kore İşçi Partisi'nin resmi yayın organı Rodong Sinmun, Trump'ı 'ahmakça görüşleriyle' Kuzey Kore'yi 'ciddi şekilde tahrik etmekle' suçlayan İngilizce açıklama yayımladı. Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'da yer alan açıklamada, Trump'ın, diğer ABD uzmanlarının, 'pervasız şantajlarını durdurması ve elini Kore'nin işlerinden çekmesi gerektiğine' ilişkin sözlerini önemsemesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Trump'ın ne zaman pervasız bir davranışta bulunduğunu kimse tahmin edemez. İhtiyatsız hareketini kontrol altına almanın tek yolu onu mutlak fiziksel güçle dize getirmektir. ABD, Kuzey Kore'nin iradesini yanlış değerlendirmesi ve pervasızca hareket etmeye kalkması halinde, sonrasında tüm güçlerin sefer edilmesiyle kararlı ve acımasız bir cezayla başa çıkmak zorunda kalacaktır. ABD'nin bunu önleyecek hiçbir enerjisi yok. Sonra pişmanlık duymak için çok geç olur."

GEORGE W. BUSH'UN TURUNDAN SONRAKİ EN UZUN ASYA TURU

Eski ABD Başkanı George H. W. Bush'un 1992'deki turundan sonraki en uzun Asya turuna çıkan Trump, bugün Japonya ile başlayan turunda, 7-8 Kasım'da Güney Kore'yi, 8-9 Kasım'da Çin'i, 10-12 Kasım'da Vietnam'ı ve 12-13 Kasım'da Filipinler'i ziyaret edecek.