Sandık başında silahlı saldırı...

Sandık başında silahlı saldırı...

Erzurum’un Karaçoban ilçesi Kopal Mahallesi’nde oy kullanma işlemleri sırasında çıkan tartışmada, İYİ Parti İlçe başkanı Mehmet Sıddık Durmaz ve Agit Yazan yaşamını yitirirken 4 kişi de yaralandı. Erzurum'da sandık çevrelerinde silahlı insanların dolaştığı iddia edildi.

Barış CAN / YURT

CHP Karaçoban İlçe Başkanı Hüsnü Yılan, olayın Kopal İMKB Ortaokulu’nda meydana geldiğini aktararak, “İçişleri Bakanlığı’ndan buraya görevli 24 kişi geldi. Biz bunu kabul etmedik, tepki gösterdik, kavga çıktı. Ateş ettiler. İYİ Parti ilçe başkanı Mehmet Sıddık Durmaz, Agit Yazan yaşamını yitirdi ve 4 kişi de yaralandı” dedi.

Yılan, okul içerisinde kurşun yağdırıldığını ve kavganın dışarda da devam ettiğini, kendilerinin de sıraların altına saklandığını söyledi.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti erzurum İl Başkanlığı resmi twitter hesabından yapılan açıklamada ise olayla ilgilişu ifadelere yer verildi:

"Karaçoban İlçe Başkanımız Sn. Mehmet Sıddık Durmaz şerefsiz, namussuz, haysiyetsiz, kan emiciler tarafından acımasızca vurularak canına kıyılmıştır. Allah bu seçimlerde kan döken, koltuk uğruna insanların canına kasteden bu yaratıkların belasını bir an evvel verir inşallah. Başkanımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Hesabını adaletle sormak boynumuzun borcu olsun"