Sandık görevli ücreti ne kadar, ücretler ne zaman ödenecek?

Sandık görevli ücreti ne kadar, ücretler ne zaman ödenecek?

Sandık görevli ücretleri ne zaman ödenecek, 2018 sandık görevli ücret ödemeleri kaç gün sürecek ve kaç gün sonra ödenmeye başlayacak soruları merak konusu oldu.

Sandık görevli ücreti ne zaman ödenecek? Sandık görevli ücretleri ne kadar, 2018 sandık görevli ücretleri ne zaman ödenecek soruları seçimin ardından merak konusu oldu.

Erken seçimde görev alacak sandık kurulu başkanı eğitim alırsa 306 lira (3 günlük), sandık görevlileri eğitim alırsa 186 lira (2 günlük) ücret ve bina sorumluları eğitim alırsa 306 lira (3 günlük) alacak.

Seçimlerde sandık kurulu başkanı ve üyesi olarak görev yapanlar ile seçim işlerinde görevlendirilenlere yapılacak tüm ödemeler, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan protokol doğrultusunda, ilçe seçim kurulu başkanlığı tarafından Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla yapılacak, elden ödeme yapılmayacak.

Ödemeler 14 Aralık 2018 Cuma gününe kadar devam edecek. Sandık kurulu, devlet memuru olan kurul başkanı ile 5 siyasi parti temsilcisinden oluşan toplamda 6 asıl üye ile 6 yedek üyeden oluşur. Bir başkan, bir sandık kurulu memur üye ve diğer kişiler de siyasi parti temsilcileridir. Bu siyasi parti temsilcilerine müşahit üye demektedir. Ancak sandıkta görev alacak olan müşahitler illa ki bir siyasi partiye de üye olmak durumunda değildirler. İdari amirleri, zabıta amirleri ve memurları, askeri ceza kanununun üçüncü maddesinde yazılı askeri şahıslar, milletvekilleri ve milletvekili adayları sandık görevlisi olamazlar. Belirtilmiş olan kişiler dışında 18 yaşını geçmiş olan herkes sandık görevlisi olarak görev alabilir.