Nasrallah: Bize savaş açtılar!

Nasrallah: Bize savaş açtılar!

Lübnan Hizbullahı'nın lideri Nasrallah, Suudi Arabistan'ın Lübnan ve Hizbullah'a savaş açtığını açıkladı.

Bugün televizyonda yayınlanan konuşmasında Nasrallah, “Riyad yönetimi Lübnan ve Hizbullah’a savaş ilan etti. İstifa eden Başbakan Hariri, Suudi Arabistan’da ev hapsinde” ifadesini kullandı.

Nasrallah, Suudİ Arabistan’ın Lübnan siyasetine müdahale ettiğini ve Hariri’nin bir an önce Lübnan’a gitmesi gerektiğini söylerken Lübnan hükümetinin hala yasal olduğunu ve Hariri’nin istifasının geçerli olmadığını söyledi.

Nasrallah, İsrail’le bir savaşın gündemde olmadığını söylerken, İsrail’in siyasi kriz yaşayan Lübnan’ın içişlerine karışmaması konusunda da uyarıda bulundu. Nasrallah, Suudi Arabistan’ı da eleştirerek, “Suudi Arabistan, bölgedeki diğer noktalarda olduğu gibi Lübnan’da da başarısız olacaktır” ifadesini kullandı.

Öte yandan ABD’li üst düzey bir yetkili Ortadoğu’da yaşanan gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu. ABD Hava Kuvvetleri’nde görevli kumandan Jeffrey Harrigian, “Balistik füze saldırısının sonucunda İran’ın etkisinin olduğunu düşünüyoruz” dedi. Harrigian, Suudi Arabistan’ın vatandaşlarına “Lübnan’a gitmeyin” çağrısı yaptığını hatırlatarak, “Burada Suudi Arabistan adına konuşmak istemem ama muhtemelen diplomatik bir çözüm bulmak istiyorlardır.

Son dönemde Yemen’deki Husiler, Suudi Arabistan’a bombalı saldırılar düzenliyordu.