Saray'dan provokasyon açıklaması

Saray'dan provokasyon açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin "Provokasyon girişimlerine karşı tedbirler en üst düzeyde alındı" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz anmaları hakkında bilgi veren Kalın, 11-16 Temmuz arası bu anmanın yapılacağını açıkladı. 'O gece tekrar demokrasi nöbetleri başlatılacak' dedi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'ne karşı provokasyon olması ihtimali açıklamasına da yanıt verdi, 'Bu tür girişimlere karşı önemler alındı, alınmaya da devam ediliyor' dedi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'nın açıklamalarının satır başları şöyle: .

15 Temmuz'un yıldönümü

11-16 Temmuz tarihleri arasında anma törenleri yapılacak. 15 Temmuz'da anıtlar açılacak. Şehit yakınları, gazilerimiz ve vatandaşlarımızın katılımıyla. 81 ilde birçok faaliyet yapılacak. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından şehitlerimiz için hutbe indiriyor. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla o gece bir demokrasi nöbeti başlatılacak. Bu çerçevede 15 Temmuz'un unuturulmaması gerekiyor. Milletimizin verdiği kahramanlık destanını çok iyi anlamamız gerekiyor.

'PKK ile mücadelemiz devam ediyor'

PKK ile mücadelemiz devam ediyor. Son olarak PKK terör örgütü tarafından şehit edilen Orhan Mercan ve Aydın Ahi kardeşlerimiz katledildi. Kendilerine rahmet diliyorum. Siyasetçilere yönelik bu saldırılar bu örgütün gerçek yüzünü birkez daha göstermiş oluyor. Bunlar adaletin önüne er ya da geç çıkarılacaktır. Dış ülkeler ne derse desinler biz terörle mücadele kendimiz bildiğimiz gibi devam edeceğiz.

Astana görüşmeleri

Rusya Savunma Bakanı, Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edildi. Putin'in ricası üzerine buraya geldiler. 4-5 Temmuz'da yapılacak olan Astana görüşmeleri ana konumuzdu. Suriye'deki savaşın bitirilmesi için Rusya ile başlattığımız çok önemli bir süreçtir. Biz Astana'nın başarılı olması için elimizden geleni yapıyoruz. Suriye'de çatışmasızlık bölgelerinin kurulması çok önemli. Bununla ilgili teknik çalışmalar devam ediyor. Biz de teknik heyetlerimiz oraya gittiler, Astana'da bu konuları detaylı şekilde konuşacaklar. Suriye krizinin 6-7 yılına gittiğimiz şu dönemde insani yardımları arttırmak için çabamız olacak. Cumhurbaşkanımız G-20'de büyük ihtimalle Putin ile görüşecek. Astana kararları konuşulacak.

Afrin Kara Harekatı

Türkiye'ye bir yerden tehdit gelirse Türkiye buna misliyle yanıt verecektir.

Katar krizi

Katar'a yönelik ambargonunun vatandaşları kötü engellemesinin ardından hemen adım attık, gıda yardımı yaptık. Sayın Trump'la bu konuyu etraflı şekilde ele aldılar. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu konuda Trump'a çağrıda bulundu. Bizim amacımız müzakere yoluyla çözülmesi. Bir süre verilmişti 10 günlük, Katar tarafı da buna cevap verdi, veriyor. Bu önümüzdeki birkaç gün kritik. Bizim temennimiz bu konuların bir an önce çözülmesi. Katar'ın toprak bütünlüğü ve egemenliği vurgulamalıyız. Örneğin Türk Üssü'nün gündeme getirilmesi; bu daha önce yapılan bir anlaşmadır. Bu bölgenin de güvenliğini sağlamaktır. Bu hassas süreçte Türk ve Arap medya kuruluşlarına da büyük görev düşüyor.

'Alman siyaseti akıl tutulması yaşıyor'

(Almanya ile toplantı krizi) Bir kriz varsa bunu kimin yarattığına bakmak lazım. Cumhurbaşkanımızın gündemi G-20 zirvesine katılmak. Biz 2015 senesinde G-20 zirvesine yaptığımızda mülteci meselesini de G-20 zirvesine alalım demiştik. Ve bu konu gündeme girmişti. Şu anda memnuniyetle görüyoruz aynı konu Almanya'da ele alınacak. Öncelikli olarak Almanya'ya bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Almanya'daki vatandaşlarımızla, Cumhurbaşkanımızın gönül bağı çok kuvvetli. Bu konu üzerinden Almanya'da bir iç siyaset haline getirilmesi ve Erdoğan düşmanlığı yaratılması bir akıl tutulmasıdır. Alman seçimleri yaklaşırken sürekli Cumhurbaşkanı'na saldırmak ancak Avrupa'nın siyasi ufkunun ne kadar daraldığını gösterir.

Kılıçdaroğlu'nun provokasyon açıklaması

Bu tür girişimlere karşı önemler alındı. Alınmaya devam ediyor. 15 Temmuz'un sene-i devriyesine girdiğimiz günlerde milletin gündemi bu kahramanlığı ve demokrasi dersini yaşatmaktır. 15- 16 Temmuz'a kadar da biz bu gündemle yürümeye devam edeceğiz.