Saray yetmedi, şimdi de köşk... İşte Erdoğan'ın köşkü!

Saray yetmedi, şimdi de köşk... İşte Erdoğan'ın köşkü!

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan için planlanan köşk projesinin inşaatına başlandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen yıl 26 Ağustos’ta ziyaretinde duyurduğu Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Cumhurbaşkanlığı Köşkü için inşaat çalışmaları başladı.

Köşkün yapımına Ahlat’ın Kale Mahallesi’nde Van Gölü sahilinde başlandı. Ahlat Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün 25-26 Ağustos tarihine yetiştirileceği belirtildi.

İnşaatta 400 personelin çalışacağı da aktarıldı.

Erdoğan’ın seçilmesinin ardından Başbakanlık’tan alınarak Cumhurbaşkanlığı’na tahsis edilen ve dev inşaatlarla büyüyen Beştepe’deki ‘Külliye’, Okluk Koyu’na yapılan yazlık saray ile Ahlat Köşkü, Cumhurbaşkanlığı’nın yatırım harcamalarında dev artışlara neden oldu.

Odatv'den Yusuf Yavuz'un haberine göre, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için Bitlis’in Ahlat ilçesinde Van Gölü’nün kıyısında inşasına başlanan yeni köşkünün planı ve projede yer alan kayıkhane, Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubad’ın Beyşehir Gölü kıyısında 1236 yılında yaptırdığı Kubad Abad Sarayı’nı akıllara getirdi. Ahlat Belediye Başkanı AKP’li Mümtaz Çoban’ın “Sultan Alparslan’ın varisi” olarak tanımladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan için inşa edilen köşk projesi, 39 dönümlük bir alanı kapsıyor.